Augusztus 8-13: ismét Csángó Fesztivál Jászberényben!

Augusztus második hetében immár 27. alkalommal rendezik meg Jászberényben a Csángó Fesztivált, az Európai Kisebbségek Folklór Fesztiválját és a hozzá kapcsolódó népművészeti vásárt. Közel 60 program és 1000 közreműködő, több mint 100 népművész és kézműves várja 6 napon az érdeklődőket. Magyar hagyományőrző együttesek jönnek Moldvából, Gyimesből, Erdélyből, Felvidékről és a Vajdaságból, a külföldi tánccsoportok pedig Törökországból, Észak-Ciprusról, Kolumbiából, Tajvanról és Grúziából érkeznek.
A számos kiváló honi és határon túli zenekar, táncegyüttes, hagyományőrző fellépése mellett, „Aprók tere” gyermek- és családi programok, „Ízek utcája” gasztronómiai különlegességekkel, folklórműsorok, néprajzi kiállítások, folk mise, éjszakai koncertek, táncházak, fényfestés, tűzijáték, továbbá számos érdekes program várja a látogatókat.

A 6 napos fesztivál kiemelkedő eseményei a Szabadtéri Színpadon megrendezésre kerülő GÁLAMŰSOROK, melyeken a Csík Zenekar „Van még benne…” című koncertjét a Jászság Népi Együttes közreműködésével, valamint a "Fölszállott a Páva" televíziós vetélkedő kategóriagyőzteseit, minden a műsorban részt vett jászsági gyermek és felnőtt táncos közreműködésével / láthatja, hallhatja a nagyérdemű.

E két gálaműsorra elővételben a Lehel Film-Színházban (Jászberény, Fürdő u. 3.), illetve online is lehet jegyet váltani!

Jegyvásárlás online az alábbi linkeken!

Csík zenekar koncertje: http://lehelfilmszinhaz.ticketpoint.hu/?jegyfoglalas&id=8919
„Fölszállott a Páva”: http://lehelfilmszinhaz.ticketpoint.hu/?jegyfoglalas&id=8920

A Jászság Népi Együttes Víz utcai székházában idén is folytatódnak a népszerű ÉJSZAKAI KONCERTEK ÉS TÁNCHÁZAK, augusztus 9-én a Tükrös zenekar, 10-én a Női vonások, 11-én Ferenczi György és a Rackajam, Pál István „Szalonna” közreműködésével.

A fesztivál nyitóestéjén, augusztus 8-án ugyanitt Boka Gábor Színházának a közönség bevonásával előadott Toldi Legenda Historica, avagy a Képes Krónika elveszettnek hitt lapjai című rendhagyó, rengeteg humorral átitatott előadása alapozza meg a hangulatot. A Parno Graszt zenekar koncertjére a Szabadtéri Színpadon kerül sor augusztus 12-én, szombaton.

A XXVII. Csángó Fesztivál összes programja, ajánlók, képek, videók, leírások és jegyinformációk megtalálhatók a rendezvény folyamatosan frissülő Facebook eseményében, mely az alábbi linkre kattintva érhető el. Csatlakozzon az eseményhez Ön is, hogy mindenről időben értesülhessen!

www.facebook.com/events/1064957743609794/

Szeretettel várjuk a XXVII. Csángó Fesztivál programjaira!

Rendező: Folklór Kulturális Közalapítvány és a “Fölszállott a páva” győztes, valamint Csokonai- és Prima díjas Jászság Népi Együttes

www.csangofesztival.hu
www.facebook.com/CsangoFesztivalJaszbereny
www.youtube.com/csangofesztival