Mindenki Jászberénybe!!!

Remélem hozzánk hasonlóan mindenki letudta nyári szabadságát, külföldi útjait, vagy épp kis országunk bebarangolását, egyszerűen csak azért, mert szerdától nem érdemes máshol lenni: indul ugyanis az idei - immár huszonkettedik - CSÁNGÓ Fesztivál! Huszonkét éves lett ez a mi gyerekünk... – és ahogy Szabó Tamás polgármester a rendezvény előtti sajtótájékoztatón mondta, az ember egy ilyen korú gyerek esetében már nem igazán gondolkodik el azon, miért is szereti, egyszerűen örömét leli benne, már csak azért is, mert van. És persze bízik benne… No azért ilyen szépen nem tud mindenki fogalmazni, mint a város első embere, ám az azért nyilvánvaló: a berényiek túlnyomó része magáénak érzi a fesztivált és várja évről évre. A szervezők meghálálják a bizalmat, és idén sem okoznak csalódást senkinek.

Fotó: Szikra-Tóth SándorFotó: Szikra-Tóth SándorA fesztivál tehát idén is elindul, sőt immár öt napos programmal várják a vendégeket. Köszönhetően elsősorban a város támogatásának és azoknak a szponzoroknak akik, ez évben a rendezvénymellé álltak. Közülük az OTP és a Jász-Plasztik Kft. a legjelentősebb, de számos helyi cég, intézmény és vállalkozás érezte úgy, hasznos ügyet támogat a Csángó Fesztivál esetében.

Szűcs Gábor a fesztivál igazgatója szerint a Csángó Fesztivál alapszellemisége változatlan, ám folyamatosan próbálnak megújulni és mindig törekednek arra, hogy a hagyomány és a korszerűség találkozzon, mert hiszik, hogy ezen a módon a nagyközönség közelebbi kapcsolatba kerülhet ezzel a kultúrával.

A XXII. Csángó Fesztivál ez évi programjaiból kiemelkedik a Szabadtéri Színpadon tartandó két Gálaműsor, illetve a szokásos főtéri forgatag és a nagyszínpadi műsorok, ám mindez csak a jéghegy csúcsa… Szerdától kezdődően egészen a vasárnap esti záró rendezvényig, a főtértől a Hatvani úton át a Margit szigetig és a Szabadtéri Színpadig mindig történik valami, mindig lesz valami látni-, kóstolni való.

Épp ezért az általánosságokon túl érdemes a részletekbe is bepillantani. Honlapunkon folyamatosan beszámolunk a történésekről, illetve az előttünk álló programokról is tájékoztatjuk Önöket.