Táncos megmérettetések

A Viganó Néptánciskola berkein belül nagy erőkkel folyik a művészeti munka. Két nagy jelentőségű országos megmérettetésre is készülnek táncos növendékeink. Az egyik az Országos Néptáncversenyt hirdetett az Oktatási Minisztérium kamara kategóriában, ahol maximum 10 fő mutathatja be tánctudását. A Viganó AMI 4 csoportot indít 3 korosztályban.

Fotók: Majnik Zsolt, Szalai GyörgyFotók: Majnik Zsolt, Szalai GyörgyA másik jelenős rendezvény a Gyermek Szólótánc Fesztivál, melynek most hétvégén lesz az előselejtezője Békéscsabán. A Viganó Iskola 20 produkcióval képviselteti magát és Jászberényt. Mintegy 34 növendék - 6 szóló és 14 páros - felkészítését vállalták fel a táncpedagógusok a gyerekekkel közösen. A Gyermekek Szólótánc Fesztiválon a táncos kompetenciák, a hiteles autentikus viseletek színpadra vitele mellett az előadói képességeket is értékeli a zsűri a kötelező (nyírségi tánchagyományok) és a szabadon választott táncok bemutatása során.

Szurkoljunk együtt a táncosoknak a továbbjutásért!

Szűcsné Urbán Mária
Viganó AMI igazgatója

Folklór Kulturális Közalapítvány küldetésének támogatására a személyi jövedelemadó 1%-át köszönettel fogadja, melyet az Alapítvány a csoportok művészeti, értékmegőrző, hagyományőrző munkájára fordítja. Adószám: 18823916-2-16