Amikor alig hosszabb a koncert a várakozásnál…

Vasárnap este ismét városunkba látogatott a Republic, hogy ezen az augusztus végi nyári estén kedvükre tegyenek a rajongóiknak. Ez meg is valósult, bár nem feltétlenül a Jászberényben megszokott módon.

Az előzetesen 19.30-ra meghirdetett koncert végül az eredeti tervekhez képest mintegy háromnegyed órás csúszással vette kezdetét. A késés okozta bosszankodások gyorsan alább hagytak a Lehel Vezér Gimnázium udvarába kilátogató zenekedvelők körében. Az elmúlt több mint két évtized egyik legmeghatározóbb együttese a legkülönbözőbb korosztályok igényeit elégítette ki azáltal, hogy a kezdeti időszakukban íródott slágereiket, valamint a legújabb dalaikat is játszották – kell-e mondani, nagy sikerrel. Mindenki megtalálhatta a maga kedvencét és a gondokat hátrahagyva koncentrálhatott a zene okozta felszabadultság-érzetre.

Jelen sorok írója azonban el tudta volna képzelni, hogy ez a magas színvonalú szórakozás tovább tartson, s ne kelljen alig egy órát követően hazaballagnia annak a néhány száz főnek, aki igényes zenét hallgatni érkezett. Ezúttal a megszokottnál rövidebb produkcióval készült a zenekar az utóbbi évek tendenciáihoz képest lényegesen kisebb számú zenebarátnak – ami feltételezhetően a választott helyszínből is adódott -, de akik ott voltak, biztosan jól érezték magukat. Aztán remélhetőleg jövőre kicsit hosszabb időre tisztelik meg a várost Cipőék, mert ezt a muzsikát nagyon sokat hallgatták volna még tovább…