Fórum plusz - jelöltállítással, takarítással

Jó kétszázan gyűltek össze pénteken este az Ifjúsági Házban, hogy meghallgassák Bayer Zsolt, Tóth Gy. László és Zárug Péter Farkas előadásait, akik a helyi Polgári Kör meghívására érkeztek Jászberénybe. A vendégek elégedettek voltak a hallgatóság létszámával, ám volt olyan néző, aki a berényiek nevében szégyenkezett, hogy egy ekkora településen csak ennyien érdeklődnek az előadók és a téma iránt. Akár sokan, akár kevesen voltak, mindenesetre a jelenlévők azt kapták, amit vártak. Sőt a vendégek előadása előtt és után - mintegy keretbe foglalva azt - két érdekes helyi bejelentés is elhangzott.

A vendégeket Nagy János a Jászberényi Polgári Kör elnöke köszöntötte és bevezetőjében beszélt a helyi Fideszben kialkult állapotokról, a szervezet feloszlatásáról. Ez most azért nagy gond, mert közelednek az országgyűlési választások és nincs aki megnevezzen egy esélyes jelöltet. Ezt orvosolandó gondolták úgy Nagy Jánosék, hogy ők maguk kérnek fel valakit, vállalja el az esetleges jelöltséget, hiszen a helyi kezdeményezés még mindig jobb, mintha egy felülről jövő utasítás döntene ez ügyben. Három jelöltjük is volt, közülük ketten – nekik a nevüket nem tudtuk meg – köszönettel, de nem vállalták. Dr. Bencze Izabella azonban a azt írta az elnöknek: ha a Jászok ezt kérik, akkor örömmel mond igent. Most már csak az a kérdés, mit ér ez a felkérés, ha a Fideszen belül rendeződnek az erőviszonyok…

(Dr. Bencze Izabella - jogász, 1998-tól különböző minisztériumokban (NGKM, HM, Pénzügyminisztérium, Igazságügyi Minisztérium) osztályvezető, főosztályvezető-helyettes, illetve főosztályvezető, kodifikátor, a szovjet csapatkivonás vezető jogásza. 1998-2003 között a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezérigazgató-helyettese. Jogi oktató (Forrai Magániskola, Üzletemberképző Akadémia, Corvinus Egyetem). 2007-től ügyvéd.)

A keretjáték második része az előadások végeztével hangzott el, mikoris Bene László kért két perc figyelmet a szedelődzködő hallgatóságtól.

Beszélt a múlt héten tartott sajtótájékoztatójáról, ahol a városban folyó, főképp a VV Zrt-n belül folyó dolgokról közérdekű kérdéseket intézett az összes önkormányzati képviselőhöz. Most harminc napot vár, és ha addig nem történik semmi, ő maga veszi kézbe a dolgokat – mondta nagy vehemenciával a közismert egykori asztaliteniszező – és ügyészségi feljelentést fog tenni. A terjedő hírekkel szemben politikai ambíciója nincs, helyesebben egyetlen ambíciója van csak: hogy itt rend legyen. Azokat a Fideszeseket pedig, akik Balogh Bélát a helyi MSZP vezetőjét nem vonták felelősségre a VV Zrt-ben betöltött felügyelő-bizottsági elnöksége alatt történt aljasságokkal kapcsolatban, és asszisztáltak neki, le akarja takarítani, és le is fogja – közölte nagyon határozottan, kisebb tapsot is bezsebelve ezzel.

A két esemény között persze mégiscsak Bayer Zsolt és két társa volt a főszereplő. Hamarosan az ő előadásaikról is beszámolunk.