Igyuk be magunkat a Rekordok könyvébe!!!!

900 literes bogrács, több mint 600 liter olaszrizling, egy kipróbált forralt bor recept – és a Guiness rekordok hivatalos magyarországi koordinátora – ha ezek mind együtt vannak, félig már sikerült is az a rekordkísérlet, melyet Jászberényben, az Érparton szerveznek december 29-én. Félig, mert a több mint 600 literrel valószínűleg megdöntik az ez idáig élő magyarországi forralt bor főzés mennyiségi rekordját. Ha azonban a szervezőknek sikerül találniuk mintegy 1500 embert akik vállalják, hogy ebből a nedűből egyszerre legurítsanak torkukon egy –egy pohárral, akkor lesz teljes a siker. Ennyien ugyanis még nem forralt boroztak egyszerre e honban. A szervezés a célegyenesbe fordult, mint azt a héten tartott sajtótájékoztatón megtudtuk.

Az Aranysas étterem előtt kihelyezett bográcsot a rendezvényt segítő cégek képviselői állták körül. A Mag ICS Kft a hitelesített sorszámozott karszalagokat adja, Csernák István, a Pince Kft. vezetője nemcsak a bort biztosítja, de a főzést is magára vállalta. Szponzorálja a rendezvényt a Signal Print nyomda és a Jász Plasztik Autócentrrum is, akik már az Érpart fesztiválhoz is adták nevüket és támogatásukat. A szervezést az „Érpart motorja” , Kocsán László koordinálja, aki a rendezvényhez kapcsolódó műsorokat is szervezi, a legendásan jó szívű Szántai Attila pedig nem hagyja, hogy a rekordkísérletre érkezők éhgyomorra igyák meg a forralt bort, így az Aranysas étterem jóvoltából az első nyolcszáz résztvevő egy-egy adag bográcsgulyást is elfogyaszthat az Érparti rendezvénytéren felállított sátrakban.

Most már csak Önökön múlik, sikerül-e rekordot dönteni Jászberényben és ezzel beírni a város nevét a Guinnes enciklopédiába. Ehhez nem kell mást tenni, mint személyi okmányaikkal együtt kisétálni az Érpartra, december 29-én a délelőtti órákban, ahol 10 órától lehet regisztrálni a rekordkísérletben történő részvételhez.

Mint Csernák Istvántól megtudtuk a főzést egy bevált saját recept alapján végzik és nemcsak az ízlelőbimbók járnak majd jól, hiszen a megfelelő ízvilág elérésének érdekében egy bizonyos időpontban meggyújtják a bogrács tartalmát, ami 600 liter bor esetén nem lebecsülendő látványt nyújt majd.

A szervezők – amellett, hogy minél több résztvevőre számítanak – két dolgot kérnek, ami a sikeres lebonyolítás szempontjából nélkülözhetetlen: mindenki hozzon magával személyi okmányokat – persze csak a 18 éven felüliek vehetnek részt a kísérletben – illetve mindenki legyen türelemmel, míg a bor kimérésre kerül, hiszen a rekord csak akkor érvényes, ha a jelenlévők egyszerre fogyasztják el a náluk lévő pohár tartalmát.