Koreai mesterek Jászberényben

2009. július 22.-én a Magyarországi Tradicionális ITF Taekwon-Do szövetség vendége volt Jászberényben Master Ri Yon Son 8. danos mester, a Világszövetség titkára és Master Kim Chol Gyu 6. danos, a Világszövetség gazdasági vezetője.

A két magas rangú koreai vezetőt a Jászberényi Sportegyesület részéről Pomázi Gábor az Egyesület elnöke, Jászberény várost pedig Juhász Dániel alpolgármester képviselte.

Kellemes, baráti hangulatú beszélgetésben szó esett a Taekwon-Dóval kapcsolatos általános dolgokról és a szeptember 26-án, Jászberényben rendezendő 1. Lehel Vezér Nemzetközi Taekwon-Do Kupáról is. Az ismerkedés és a baráti beszélgetés mellett a Ferencesek terén található sportcsarnokban, egy edzéssel egybekötött szemináriumot is tartott Master Kim, ezen a Gödöllői Taekwon-Do Sportegyesület Czeba Mihály 5. dan vezetésével, és a JSE Kondor ITF Taekwon-Do szakosztály Eperjesi Nándor 2. dan irányításával vett részt.

A két magas rangú Mester a Világszövetség Bécsi központjából látogatott át hozzánk és két napot töltöttek Magyarországon - számolt be az eseményről Eperjesi Nándor - Látogatásuk fő célja az volt, hogy megismerjék a Magyar Szövetségben folyó munkát, klubjaink szakmai felkészültségét, ismerkedjenek velünk és a körülményeinkkel. Az edzésen Master Kim egy jó kis átmozgatás után a Taekwon-Do alaptechnikáiból, a formagyakorlatokból és szabad küzdelmi mozgásból adott ízelítőt.

Közösen értelmeztük a különböző törvényvényszerűségekre (hatás - ellenhatás, sinus hullámmozgás, mozgáskoordináció…) épülő Taekwon-Do-t. Mindenki nevében állíthatjuk felejthetetlen élmény volt számunkra találkozni és megismerni az eredeti ITF Taekwon-Do-t művelő koreai mestereket és részt venni a szemináriumon - mondta a JSE Kondor mestere. Búcsúzóul nagy örömmel ígérték meg, hogy ha tehetik szeptemberben visszatérnek városunkba a Nemzetközi Kupánkra

Fotók: Virág LászlóFotók: Virág László