Egyéves a berényi Cage Kempo Klub

Szeptemberben ünnepelte egy éves fennállását a Cage Kempo Klub Jászberényben. Egy fiatalokból álló klubról van szó, amelynek létrejötte, szoros barátságokon alapszik. Szűk tagsággal indult, amelyhez hamarosan csatlakoztak a sportolni vágyó fiatalok. Ez azt jelenti, hogy a 12-fő, hamarosan 65-főre gyarapodott.

Természetesen mindenki más-más szándékkal érkezett. Volt, aki csak a mozgás kedvéért, de voltak versenyző szellemű egyének is. Néhány kisebb területi verseny után, egy nemzetközi tornán is bemutatkozhattak idén januárban azok, akik sikeresen vették az akadályokat és felkészültek nagyobb versenyekre. A Cage Kemposok nagy elismeréseket szerezve érem esővel mutatkoztak be, a legjobb hazai és külföldi klubok között.

Az elismertségét fokozta az MMA-ban jeleskedő testvérpáros Polgár Norbert és Polgár Ádám egyre nagyobb sikersorozata. A Romániában és Szlovákiában is nagy elismerést szerző fiúk magukra vonták a szakma figyelmét. Olyannyira, hogy a K-3 döntőjében remekelő Fülöp Dániel és Polgár Ádám győzelme, valamint Polgár Norbert Szlovákiában aratott sikere után, szerződési és csatlakoztatási szándékkal kereste fel a klubbot a Totalfight, Budapestről.

A biztató kezdetek ismét csak győzelmeket és elismeréseket hoztak a jászberényi harcosoknak. Szegeden a Vendetta nevet viselő ketrecharc gálán már ”Cage Kempo Totalfight” néven mutatkozhattunk be. A Polgár testvérek és Fülöp mellett az ország első női ketrecharcosa is harcba szállt színeinkben, Antal Regina személyében. A fiatalok megvívták harcaikat, ám keserűségükre saját városuk – amelynek nevét mindenhol szeretettel emlegetik és hírnevet szereztek neki – magára hagyta őket. Megszerzett dicsőségeik itthon homályba burkolóztak és burkolóznak, csak néhány rokon és közeli barát kedves és elismerő szava maradt.

A Cage Kempo szerencsére váratlan helyről kapott segítséget. A Jászberényi birkózó szakosztály elnöke Kovács György és edzője Zagyva Sándor nyújtott segítő jobbot. Segítségükkel ismét gyarapodott a tudásra szomjas kempósok harci repertoárja. Lehetőségeikhez képest, biztosítottak edzőtermet a külön foglalkozásokhoz mindenki számára. Az újabb lehetőségek eredménye az lett, hogy Mezőtúron a Pokol Kapuja nevet viselő ketrecharc gálán, Bognár Szabolcs és a közönség kedvencé vált Szórád Xavér is bemutatkozhatott.

A szorgos munka és edzések eredménye mind kempo versenyeken, mind ringben és ketrecben is megmutatkozik. Ezt bizonyítja, hogy a világhírű K-1-es rendezvényen az It's Showtimeon Polgár Ádám volt az egyik, aki képviselte országunkat. Ezeket a rendezvényeket egyébként, világszerte vetítik a különböző TV csatornák.

Hamarosan megkezdődnek az őszi-téli versenyek ahol terveink szerint fiúk, lányok, kicsik és nagyok egyaránt részt vesznek. Fülöp Danira decemberben vár egy nagy megmérettetés, hiszen meg kell védenie tavaly megszerzett K-3 –as bajnoki címét. A Polgár testvérek jövő hónapban, Hollandiában bunyózhatnak, s talán még az idén belefér még egy-egy külföldi mérkőzés. Az MMA csapat pedig novemberben küzd Mezőtúron, ahol már korábban hárman próbáltak szerencsét, most viszont kilencen lépnek majd „ketrecbe” a jászberényi gárdából.