VII. Lehel Vezér taekwon-do kupa - Eperjesi Nándor Memorial Cup

Fotó: Szalai GyörgyFotó: Szalai GyörgyEgy évvel ezelőtt nem hittem volna... egy évvel ezelőtt senki nem hitte volna azt, hogy az immáron VII. Lehel Vezér taekwon-do kupa hagyomány teremtő is lesz egyben... az lett. Mint ahogy mindannyian tudjuk a verseny alapítója Eperjesi Nándor idén már nem lehetett közöttünk. A tanítványai, a szülők, a segítők viszont úgy gondolták, hogy folytatni kell a megteremtett hagyományt ... ezzel tartoznak mesterüknek.

A szervezők nagyon kitettek magukért, hiszen a hagyományoknak megfelelően egy pörgős, verseny számokban bővelkedő versenyt kínáltak az ide látogató csapatoknak. Forma gyakorlatokban, erőtörésben, speciális technikában és természetesen küzdelemben mérhették össze tudásukat a versenyzők. Így az érdeklődők a szakág minden részéből kaphattak látványos és izgalmas ízelítőt. Nem csupán a szervezők tettek meg mindent, hogy folytassák a mester által megkezdett utat, hanem a sporttársai is úgy gondolták, hogy feltétlen itt a helyük. Így 11 ország 35 csapatának közel 260 versenyzője mérettette meg magát és egyben rótta le kegyeletét az egykori kiváló mester és barát emléke előtt.
Fotó: Szalai GyörgyFotó: Szalai György
Sajnos ezúttal sem tudtam végig nézni a versenyt, pedig már csak saját - fotós- szemszögemből is voltak olyan részei, amelyeket szívesen fényképeztem volna. De hát mindenütt az idő az úr.
Remélem jövőre több szerencsém lesz és azt is, hogy ugyan ilyen szép számú versenyzőt láthatnak vendégül a szervezők itt Jászberényben 2016 októberének elején.