Jeges legjobbjainkat köszöntötték

Klikk a képre!Klikk a képre!Ma délután köszöntötték a januári torinói rövidpályás gyorskorcsolya Európa bajnokságon kiemelkedően szereplő jászberényi sportolókat, illetve a felkészülésüket segítő szakembereket.
A Déryné Művelődési Központ nagyterme bensőséges ünnepségnek adott helyet. Olyan tekintetben mindenképpen, hogy a versenyzőkön és segítőiken, illetve a családtagokon kívül csak a város vezetésének néhány prominens alakja, valamint a sajtó munkatársai voltak a meghívottak listáján. Kár, hogy sok önkormányzati képviselő nem ért rá - vagy nem tartotta fontosnak - a meghívásnak eleget tenni, mert a polgármesteren és az alpolgármestereken kívül csak négyen képviselték a testületet.

Itt volt viszont Török Ottó, az Önkormányzati Minisztérium sportügyekért felelős szakállamtitkára (aki rövid köszöntőjében további erkölcsi és anyagi támogatást ígért - az utóbbi észrevehetően lelkesebb fogadtatásra talált a jelenlevők között…), megjelent Molnár Zoltán a Magyar Olimpiai Bizottság igazgatója és eljött a Magyar Országos Görkorcsolya Szövetség két alelnöke Martos György és Balika István is.

És persze itt voltak a főszereplők: Huszár Erika és Darázs Rózsa, akik Heidum Bernadett és Keszler Andrea társaságában sporttörténelmet írtak a torinói Európa-bajnokságon. Rövidpályás gyorskorcsolyában ugyanis magyar kvartett a sportág történetében először szerzett aranyérmet a kontinens viadal 3000 m-es váltó számában. Erika ráadásul 500 méteren bronzérmet is nyert, ahogy szintén bronzérmet harcolt ki társaival Darázs Péter a fiúk 3000 méteres váltójában.
A polgármester köszönő szavai mellett a város pénzjutalom formájában is kifejezte háláját a három fiatal felé, de köszöntötték a háttérben sokat segítő édesanyákat, illetve megköszönték Belovai József, Belovai Józsefné, valamint a válogatott csapat vezetőjének Darázs Istvánnak és a szövetségi kapitánynak, Telegdi Attilának a munkáját is.