Hajszálon múlott a szenzáció a Jászság fővárosában.

Nagy érdeklődés előzte meg a ma esti Jászberényi KSE - Szolnoki Olaj KK NB I A-as kosárlabda mérkőzést. Napokkal ezelőtt nem lehetett már jegyet kapni a megyei összecsapásra. Bizonyára nem is bánták meg azok a szurkolók, akik bejutottak a meccsre, hiszen remek hangulatú találkozót láthattak a Bercsényi úti sportcsarnokban.

Az első játékrész nem igazán jól sikerült számunkra, hiszen dobálta a pontokat a bajnok, a berényi alakulat pedig futott az eredmény után, így az első tíz percben máris 19 pontos előnyre tettek szert a vendégek.

A kis szünet után viszont valami csoda történt a hazai oldalon. Fordult a kocka, - túlzás nélkül - brillírozott a jászsági alakulat, a higanymozgású Sormaz szenzációsan lopkodta el a labdákat, de a többiek is remekül játszottak. Az Olaj játékosai pedig láthatóan nem találták helyüket és emberüket a pályán, így történhetett meg, hogy pl. a berényiek egy 11-0 -ás sorozatot produkáltak. Jól is hajráztak, így a nagyszünetben már csak egy pontos vendég előnyt mutatott az eredményjelző tábla.

A nagyszünet sem hozott fordulatot, a berényi „csoda” tovább tartott. Szenzációs negyedet produkáltak Horváth Balázs „fiai” aminek meg is lett az eredménye, hiszen a 3. játékrész végén már 8 pontos előnyt mutatott az eredményjelző.

Ugyan bírják –e a fiúk szuflával az utolsó negyedet? Tud-e a végére erősíteni a bajnok? Ezek a gondolatok foglalkoztattak bennünket. Nos sokáig úgy nézett ki, hogy szenzációval kell kezdeni a tudósítás elejét, hiszen még másfél perccel a vége előtt is Medve Mátéék vezettek. Ezután következett az, ami azért várható is volt. Vagyis rutinosan faragta le előnyét az Olaj, a hazai fiúk pedig nagyon elfáradtak és ilyenkor bizony már nagyon nehéz az összpontosítás. Elmaradt tehát a csoda, - ha egy ponttal is de – győzött a bajnokcsapat.

Jászberényi KSE - Szolnoki Olaj 88-89 (10-29, 31-13, 26-17, 21-30)

Jászberény: HODGES 23/6, Medve 4, AUSTIN 20/3, HORTI 14, Fülöp 2 Csere: Dramicsanin 12/6, Sormaz 9/3, Helmeczi 4, Borszéki -

Szolnok: TROTTER 34/12, Mills 9/3, Horváth Á. 8/6, NIKOLOV 14/3, Trepák 8 Csere: Fodor 8, Grebenár 8, Soós -

Szót kell még ejteni a hazai publikumról. Szenzációs játékhoz szenzációs szurkolás párosult. Ma este (és persze már máskor is) tényleg a 6. játékosnak bizonyult a hazai szurkolótábor.
Szolnok nyerte ugyan a meccset, a jászberényi közönség pedig ünnepelt, hiszen hatalmas lelkesedéssel játszottak a fiúk és mindent megtettek a győzelem érdekében. Sajnos ez nem sikerült, de ezért a teljesítményért, vastaps járt szerda este a Bercsényi úti sportcsarnokban.