EB után, a bécsi VB-én a berényi korisok

Vasárnap este befejeződött Bécsben a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság. A torinói Európa Bajnokságon kitűnően szereplő magyar – köztük három jászberényi – versenyzők, nem kerültek ugyan dobogóra de, ezúttal is kitettek magukért.

A magyarok összességében várakozásokon felül szerepelte az osztrák fővárosban rendezett VB-én. A magyar női váltó a vb-k történetében először állhatott rajthoz – a világranglista alapján – és egyből hatodik helyen végzett a stafétában. Ez a 6. hely természetesen, minden idők legjobb magyar helyezése a vb-ken. Huszár Erika remekelt 500 m-en is, hiszen nyolcadik helye, szintén minden idők legjobb női egyéni szereplése. Ha (bár a sport nem igazán ismeri ezt a szót) az elődöntőben a cseh lány nem játssza el a „nagy halált” illetve a zsűri nem olyan szőrös szívű, akkor Erika simán a 6. helyen végzett volna.

Most nézzük, hogyan is festenek a magyarok helyezései:
Férfi 1000 m: 1. Li Ho Szuk (Koreai Köztársaság) ...34. Darázs Péter

Női 1000 m: 1. Vang Meng (Kína) ...12. Heidum Bernadett ...29. Huszár Erika

3000 m-es női váltó: 1. Kína, 2. Koreai Köztársaság, 3. Kanada ...6. Magyarország: Heidum Bernadett, Huszár Erika, Keszler Andrea, Darázs Rózsa

Női egyéni összetett: 1. Vang Meng (Kína) ...18. Heidum Bernadett ...22. Huszár Erika

Férfi egyéni összetett: 1. Li Ho Szuk (Koreai Köztársaság) ...28. Darázs Péter ...52. Knoch Viktor

Li Ho Szuk (Korea) és Vang Meng (Kína) mindenképpen a VB hőse, Knoch Viktor pedig a nagy vesztese, hiszen 1500 m-en kicsúszott és kisebb agyrázkódást szenvedett, de szerencsére már jól van.

Összességében elmondható, hogy a lányok váltóban megszerzett hatodik helye kiváló eredmény, és jó esély van rá, hogy a hátralévő Világkupákon megszerezzék a kvótát a vancouver-i téli olimpiára.