Ha augusztus utolsó vasárnapja, akkor Zagyvamenti maraton

Immár tizedik alkalommal invitálta a futás szerelmeseit Jászberény egy kellemes kis versenyre. Ahogy az a korábbi években bevált, ezúttal is több távot kínáltak a szervezők a jelentkezők számára. Így ki-ki a felkészültségének, vagy éppen az időjárásnak megfelelően kiválaszthatta, hogy csak egy kellemes öt kilométert kocog a Zagyva parton, társával, vagy egyedül bevállal egy félmaratont, esetleg dacára az előre jelzett nagy meleg ellenére nekirugaszkodik a teljes maratoni távnak.

A különböző távoknak közel négyszázan vágtak neki. Természetesen a legnépesebb a Zagyvakerülő kör mezőnye volt, de szépen kígyózott a hosszabb távok résztvevőinek sora a Zagyva parti sétányon. A Margit sziget fái kellemes környezetet kínáltak úgy a futásra történő felkészülésre, mind a fáradalmak kipihenésére. A célban minden a távot teljesítő futó nyakába odakerült a jubileumi medál, a félmaratonistákat és a maratonistákat még egy üveg vörös bor is várta. Dacára az embert próbáló távoknak és a dél tájban már bőven harminc fok feletti hőmérsékletnek, a futók jól választották meg a kihívásaikat, ennek köszönhetően rendkívüli esemény nélkül, kellemes hangulatban zajlott le a program.

Az időeredmények hamarosan elérhetőek lesznek a Zagyvamenti maraton oldalán - https://www.facebook.com/zagyvamentimaraton. Addig is a fotókra kattintva a galériában látható egy rövidebb képriport a versenyről.