Visszavágtak a Nyírsulinak

Nagy küzdelemben, saját otthonukban vágtak vissza a berényi hölgyek – a múlt év végi hazai pályán elszenvedett vereségért – Nyírsuli csapatának, a női röplabda NB II. vasárnapi játéknapján.

Fotók: Artphoto.eu / Fodor JánosFotók: Artphoto.eu / Fodor JánosNem jó előjelekkel érkeztek a JRK hölgyei, a nyíregyházi „oroszlánbarlangba”, hiszen egyrészt, pénteken a Liska József Erősáramú Szakközépiskola lánycsapata diákolimpián szerepelt, így a csapat felén (Ők ui. ebben az intézményben tanulnak) a fáradság jelei mutatkoztak. Persze megérte, hiszen a lányok az országos döntőbe verekedték magukat.

Másrészt a nagy hidegben, a busz fűtése vacakolt és kissé hűvös idő uralkodott a szállítóeszközön. Szerencsétlenségükre a meccs színhelyén legalább ugyanilyen „hűvös fogadtatás” érte őket. No nem a vendéglátó Egyesület tagjai produkálták ezt, hanem a csarnokot nem tudták rendesen felfűteni a mérkőzés kezdetére. E negatív előjelek után mondani sem kell, hogy elveszítették az első játszmát.

A másodikban már kezdtek úgymond bemelegedni, aminek meg is lett az eredménye, hiszen egyenlítettek. Sőt a 3. játszmát is megnyerték, ám a vendéglátók kiegyenlítettek. 2-2 után következett a mindent eldöntő 5. rövidített játszma. Már úgy látszott elúszik a hajó, hiszen a listavezető 10-7- re vezetett. Ám Kun Bogiék rátettek egy lapáttal és megfordítva az állást, 15-12-re abszolválták a döntő szettet és ezzel 3-2-re a mérkőzést is megnyerték természetesen.


Nyírsuli – Jászberényi RK 2-3 (25-23, 20-25, 21-25, 25-20, 12-15)


JRK: Farkas Krisztina, Gregor Helga, Kun Boglárka Abigél, Ménkű Beatrix, Kríger Zsófia, Lékó Lilla. Liberó: Birgés Tamara. Pályára lépett még: Aszódi Diana. Rendelkezésre állt még: Harangozó Evelin, Szívós Ildikó, Kovács Fatima és Tóth Adrienn. Edző: Litkei Gábor


Litkei Gábor a lányok edzője elmondta, hogy a játékkal ugyan – a fent ismertetett okok miatt – nem volt elégedett, de küzdőszellemből jelesre vizsgáztak lányai. Ezzel a győzelemmel egy pontra megközelítették a listavezető Nyírsuli gárdáját és nyílttá tették a végkimenetelt. Sok függ majd a márciusi berényi mérkőzéstől, amikor ismét idejönnek a nyírségi hölgyek.

Legközelebb február 7.-én Jászberényben láthatjuk majd lányainkat, amikor is, a KÖZGÁZ hölgyeit látják vendégül.