Ott folytatták, ahol abbahagyták

A 2010. évet veretlenül zárta Jászberény NB I/B -és kosárlabda csapata. Nos ez pénteken este sem változott, hiszen ez év első mérkőzését is megnyerték, így továbbra is csak győzelem áll a JKSE neve mellett.

A kosármeccs előtt, Nagy József a JKSE elnöke elmondta, hogy az ünnepeket kivéve nem álltak le a fiúk, folyamatosan jártak edzésre és továbbra is ugyan az a keret áll rendelkezésre mint ősszel. Sajnos Godena Ferenc belázasodott, így nem szerepelhetett a péntek esti mérkőzésen, a többiek viszont igen.

Horváth Csaba blokkolni készül (Fotó: Gémesi Balázs)Horváth Csaba blokkolni készül (Fotó: Gémesi Balázs)Jól is kezdték Horváth Balázs „fiai” a 2011. év első kosármeccsét a Bercsényi úti sportcsarnokban, hiszen mintegy 1,5 perc elteltével 5-0 –ás vezetésre tettek szert. Ám a vendég gárda - agilis fiataljainak köszönhetően, – nem lepődött meg és a folytatásban már ők is többször betaláltak. Így az első 5 perc után 11-7 –et, majd az első negyed elteltével: 19-15 -öt mutatott az eredményjelző.

A 2. negyed viszont, elég rosszul kezdődött, hiszen a fiatal főiskolások rákapcsoltak és három perc elteltével kiegyenlítettek, 22-22. Majd 24-24 –nél, Horváth Balázs megelégelte az eredménytelenséget és időt kért. Ez úgy látszik kedvezően hatott, hiszen nem sokkal később 4 pontra nőtt az előnyük. Majd a 32-24 -es vezetésünk, az ellenfél edzőjének nem tetszett, és Ő hívta le fiait egy perc erejéig. Mint kiderült ez viszont nem segített, hiszen 43-29 -re végződött az első félidő.

A nagy szünet a vendégeknek kedvezett inkább, hiszen a kezdeti két triplájukra, csak két duplával tudtak válaszolni Szögi Ádámék. Mintegy 3 perc elteltével csökkent is az előnyünk, igaz csak 10 pontra. Majd aztán Wehner Zoli és Horváth Csaba is kedvet kapott a „hárompontosra” és így gyorsan visszaállt az előny, sőt több is lett, mint előzőleg volt hisz ekkor már 61-44, majd a 3. negyed végére, 69-52 lett az állás.

Az utolsó játékrész kezdete után, már nem tudtak újítani a vendégek, viszont Puskás Artúrék több Munkában a hazai védelem (Fotó: Gémesi Balázs)Munkában a hazai védelem (Fotó: Gémesi Balázs)gyors elfutásból hamar megteremtették a 20 pontos különbséget és a végére is ennyivel volt jobb a berényi alakulat:

Jászberényi KSE – Kecskeméti Főiskola 89-69 (19-15, 24-14, 26-23, 20-17)

Ha az eddigi hazai meccsekre visszagondolunk, - ebben a szezonban – ilyen kevés kosarat mind idáig még nem dobtak a fiúk. Tehát olyan idény eleji meccs volt ez a javából. No nincs is ezzel gond, hisz a két pont sorsa egyszer sem forgott veszélyben, nem is kell most az elején csúcsformába lenni. Viszont oda kell figyelni minden találkozóra, mert - mint ilyenkor szokás – mindenki az elsőt akarja megverni, pláne hogyha még ezt nem tette meg eddig egyik csapat sem.
Oda kell figyelni pl. a következő hétvégén, Nagykálló otthonában. Tudják ezt a játékosok is, hiszen Kovács Attila a péntek esti meccs után elmondta, hogy nem téveszti meg őket a tavalyi nagy különbségű (110-64) győzelmük. Az is igaz, hogy a táblázat 2. felében tanyázik a nyírségi alakulat, de a Hepp Kupában bronzérmet sikerült szerezniük.
Remélhetőleg ettől függetlenül nem remeg meg a kéz jövő vasárnap Nagykállóban.