Veretlenül zárták a rájátszást

A bajnok JKSE csapata Bonyhádon, az ezüstérmes otthonában fejezte be szombaton este a 2010/2011-es NB I/B-s felnőtt férfi kosárlabda-bajnoki szezont. A tét a hazaiak számára a több mint két éve tartó veretlenségük megtartása volt, míg a mieink veretlenül szerették volna zárni a rájátszást. Jó mérkőzésen Kovács Attiláék számítása jött be, azaz a JKSE teljesen egyértelművé tette, hogy a legjobb csapat nyerte a bajnoki címet.

Az edző, Horváth Balázs nélkül – derék idegbecsípődése miatt nem tudott a csapattal utazni – vívta meg a szezon utolsó bajnoki mérkőzését Bonyhádon szombaton este a JKSE legénysége. A fiúkat ezúttal a klub elnöke, Nagy József és a csapat kapitánya, Puskás Artúr segítette a kispad mellől, s az alkalmi edzőpáros remek munkát végzett.

Szoros első félidő után – rendre a jászsági legénység vezetett -, a harmadik 10 percben döntésre vitte a két bajnoki pont sorsát csapatunk. Egy hazai játékos fegyelmezetlenségét követően – Lőrincz hárompontos dobás közben szabálytalankodott, majd reklamált – Wehner Zoli hét büntetőből hatot értékesített, majd érkezett a berényi hármas (szintén Zolitól) és már 20 pont volt a különbség a két gárda között. Innen pedig már nem volt visszaút. Bár a záró tíz percben a hazaiak mindent megpróbáltak, csak csökkenteni tudták hátrányukat, s végül a JKSE magabiztos játékkal, 20 pontos különbséggel győzte le ezüstérmes ellenfelét.

B-BETON Bonyhádi KSE – JKSE 78-98 (18-20, 19-23, 15-33, 26-22)

A JKSE pontszerzői: Wehmer Zoltán 25/6, Godena Ferenc 14, Surmann Péter 13/3, Kovács Attila 12/6, Surmann Gábor 12, Horváth Csaba 9, Likár Péter 5, Szögi Ádám 5, Varga István 3

Győzelemmel, mégpedig nem akármilyen győzelemmel zárta tehát a 2010/2011-es bajnoki szezont a JKSE gárdája. A JKSE imponáló mérleggel – 29 győzelem, 1 vereség – végezett az élen, azaz senki számára nem lehet kétséges az hogy, megérdemelten szerezték meg a bajnoki címet.