Játszott a csapat!

Nem a jászberényi lányok voltak esélyesek a női kézilabda NB II. soros játéknapján, mivel a vendég szalkaiak a mérkőzést megelőzően mindössze két vereséggel a tabella második helyén voltak. Ennek ellenére az első tíz-tizenöt percet leszámítva nem volt esélyük ezen a vasárnapon a mi lányaink ellen.

A szépszámú közönség ezúttal helyenként igazi örömkézilabdát láthatott a Bercsényi úti csarnokban, s a meglepő megoldásokkal sikerült a vendégeket is sakkban tartani, hiszen nekik kellett a mérkőzés nagy részében rohanniuk az eredmény után. Azt már az elején látni lehetett, hogy Turcsányiné Pesti Edit lányai egy percig sem fogják feladni a harcot, s a félidő közepéig előbb egyenlítettek, majd folyamatosan elhúztak a szalkai csapat elől.

A vendégek olykor tehetetlenül szemlélték többek között a tizenhárom gólos Pénzes Ibolya megmozdulásait, a védekező fallal szemben pedig nem egyszer hatástalanul próbálkoztak. Ennek ellenére a küzdős mérkőzésen ők sem engedtek le, s csak a lefújást megelőző harmadik percben – vendég szempontból egy kihagyott büntető, majd egy gyors kapott gól után – vált világossá mindenki számára, hogy a győztes a hazai csapat lesz.

Jászberényi TF DSE – Mátészalkai MTK 31-27 (17-14)

JTF DSE: Besze – Komsa (8), Gregor, Kiss D.(1), Pénzes (13/1), Barna (1), Kovács L. (4)
Csere: Juhász, Tóth A. (kapusok), Szenczy(4), Volter, Sándor, Szőke, Tóth D.
Edző: Turcsányiné Pesti Edit

Hétméteres: 3/1 ill. 9/7
Kiállítás: 4 ill. 6 perc

Turcsányiné Pesti Edit: Nem várták el tőlünk a győzelmet, mégis kiharcoltuk, igazi csapatjátékkal. Nagyon örülök, hogy mindenki hozzá tudott tenni ehhez a mai sikerhez, vagy támadásban, vagy védekezésben. Pénzes Ibolya talán élete legjobb meccsét játszotta Mátészalka ellen.

Való igaz, hogy a csapat minden tagja remekül játszott, de reméljük nem lesz belőle harag, ha Pénzes Ibi mellett kiemeljük a kapus Besze Erika (csapatkapitány) teljesítményét, továbbá Komsa Klaudiát a maga 8 találatával, illetve Kovács Livi vasárnapi játéka is kiemelkedő volt.

Az „első kör” ezzel lezárult, de kezdődik előröl, azaz következnek a visszavágók, közben januárban egy kiadós szünetet is beiktatnak. A kiírás ebben a szezonban úgy szól, hogy az un. őszi-tavaszi szezon után következhet a rájátszás. A táblázat első öt csapata eldönti, hogy ki lesz a bajnok, kik végeznek a dobogón. A második fele sem ülhet a babérokon, sőt az alsóházi összecsapások talán még izgalmasabbnak tűnnek, hiszen ha valamely csapat túl sokat hibázik, kieshet a bajnokság végén.

Mivel az ősz elején kétszer is idegenben szerepeltek a lányok, most ezt visszakapják, azaz hazai pályán fogadják vasárnap 14 órakor Nádudvar, majd a következő vasárnap Derecske hölgyeit. Mindkét együttesnek 9-9 pontja van, és épp lányainkat előzik meg a tabellán. Reméljük a 2. meccs után már fordítva lesz…