Tilos a parkolás a Margit-sziget zöld területein

Az elmúlt évek során rendre gondot jelentett, hogy az autósok a Margit-szigeten fittyet hányva az előírásokra, a zöld területen parkoltak. A helyzet úgy tűnik idén sem változik, hiszen Jászberény város jegyzőjéhez, dr. Gottdiener Lajoshoz már több képviselői és lakossági bejelentés érkezett ezzel kapcsolatban az elmúlt napokban is.

A jegyző úr tájékoztatta a JVV Zrt.-t, hogy a Margit-szigeten a parkolási rend betartását a közterület-felügyelőkkel fokozottan ellenőrizteti, és a zöld területen szabálytalanul parkoló gépjárművek tulajdonosai bírságra számíthatnak. Azaz, a zöld felület, valamint a Margit-szigetet igénybe vevők biztonsága érdekében az előírások szigorú betartását követeli meg.

A települési köztisztasággal, a zöld terület és parkfenntartással összefüggő feladatok végrehajtásáról szóló 10/203. (III. 28.) önkormányzati rendelet 8. § (3) bekezdése alapján:

- a Margit-sziget zöld felületén gépjárművel parkolni tilos,
- parkolásra a Margit-szigeten kizárólag a JVV Zrt. székháza előtt kiépített parkolóban van lehetőség.

Az elmúlt évek során a gondot elsősorban az jelentette, hogy a városi strandfürdő közelében nem nagyon volt lehetőség parkolni. Az oda autóval érkező vendégek ezért előszeretettel használták a Margit-szigetet, bár a zöld terület használata erre a célra már akkor is tiltva volt. Miközben a Thököly úti orvosi rendelő mellett kialakított parkoló pedig sokszor üresen állt. Ez pedig nincs olyan messze a városi strandfürdőtől, hogy ne tehetnék le ott gépjárművüket az autósok. Az idei nyáron minden bizonnyal érdemesebb lesz ezt használni, mint a Margit-szigetre beállni, ami bírságot von maga után.