Jászberényi táncosok Bösztörpusztán

Augusztus 21-22-23. napján rendezték meg Kunszentmiklós-Bösztörpusztán a Magyarok Országos Gyűlését és Vásárát. Ennek keretében a „Forduló”-Folkszínpadon lépett fel két jászberényi táncegyüttes, 21-én a Jászberényi Hagyományőrző Együttes és 21-22-én pedig a Galagonya Táncegyüttes.

A rendezvényen a szervezők körében kis fejetlenség uralkodott, de ezen túltéve magunkat igazán szép műsorokkal leptük meg az érdeklődő közönséget. Napközben a „Forduló”-Folkszínpad tisztán a néptánc és a népzene bemutatkozási helye volt, míg esténként a Táncházban a szabad tánc vette birtokba a színpad előtti teret. Kicsit szomorúak voltunk, hogy 22-én szombaton a Lehel-kürt érkezésekor, nem kért fel senki minket a kíséretére, pedig a jászberényi Galagonyás gyermekek jászsági viseletben büszkén vonultak volna fel, és szívükben még egy igazán szép élménnyel lettek volna gazdagabbak.

Magán a „Forduló”-Folkszínpad programjain a 3 nap alatt közel 250 fellépő vett részt. A folkszínpad 6 tagú zenészekből-táncosokból álló országos szervezőbizottságának egyik tagja Kocsán László a Jászság Népi Együttes Művészeti asszisztense volt. Még több fotót a „Forduló”-Folkszínpad rendezvényeiről a www.onbk.fw.hu Fotógalériájában láthatnak az érdeklődők.

Fotók: Kozma MárkFotók: Kozma Márk