Üvegzseb

Ma éjfélkor lejár a határidő. Aztán lehet bosszankodni vagy felháborodni. A törvény szerint valamennyi gazdasági társaságnak, amelyben az államnak, helyi önkormányzatnak, költségvetési szervnek vagy közalapítványnak többségi befolyása, illetve 50 százalékot meghaladó szavazati joga van, szeptember 15-én éjfélig közzé kell tenni a vezetők fizetését és egyéb juttatását.

Jászberényben, a kedd délutáni soros testületi ülésen is szóba került ez a téma. Dr. Forgács István címzetes főjegyző úr azt mondta, a törvény szerint valóban ma éjfélkor jár le a határidő, ám a társaságokat semmi sem kötelezi arra, hogy a közzétételt a város honlapján tegyék meg, elég, ha a cég weboldalán hozzák nyilvánosságra az adatokat.

A bökkenő az lehet, hogy a berényi cégek, intézmények jó részénél honlapnak se híre, se hamva. Ahol pedig van, ott nem találni közzétételre utaló nyomot. Mondanám, hogy nem lepődtem meg, de rosszindulatú lennék, hiszen a határidőig – e sorok írásakor legalábbis – egy bő óra van még hátra. Az még nagy idő, legyünk türelemmel. De nagy csodát azért ne várjunk...