Budai Lóránt lakossági fóruma

A Jobbik jászberényi szervezetének elnöke és önkormányzati képviselője 2011. április 8-án tartotta harmadik önkormányzati beszámolóját, a jászberényi Honvéd Jász Kaszinóban. Erről szóló összefoglalója olvasható az alábbiakban.

"2011. április 8-án tartottam harmadik önkormányzati beszámolómat, a jászberényi Honvéd Jász Kaszinóban. Vendégem Sneider Tamás - országgyűlési képviselő, a Jobbik országos alelnöke és az Országgyűlés Szociális, Családügyi és Lakhatási Bizottságának elnöke - volt.
A rendezvény pontban 18 órakor kezdődött. Az est első felében (már megszokott módon) beszámoltam az eltelt időszak önkormányzati munkájáról, az elért eredményekről, esetleges eredménytelenségekről…

Szó esett az általam szigorítani kívánt szociális rendeletről és arról, hogy milyen indokkal utasították el a kezdeményezésemet. Ismertettem álláspontomat a legújabb SZMSZ (Szolgálati és Működési Szabályzat) módosítással- és annak következményeivel kapcsolatban. Beszámoltam az önkormányzati- és a bizottsági ülések témáiról és hangulatáról, a méltatlan összesúgásokról és a hatalom kiépítéséről. Az Ipari Parkkal, az Óvoda Centrummal és a fürdő fejlesztésével kapcsolatban kifejtettem, hogy amíg lassan sokaknak nincs mit ennie, addig nem a milliárdos kölcsönből létrehozott beruházások a legfontosabbak. A kerékpár utak minőségének megbeszélése után, természetesen a Neszűri Munkacsoport tevékenységéről és a posta előtti állapotok felszámolásáról hallhatott néhány érdekességet a megjelent 30-40 érdeklődő.

A „második félidő” Sneider Tamás előadásával folytatódott. Országos helyzetértékelését három szóban lehetne összefoglalni: semmi nem változott. A közbiztonságról (vagyis annak hiányáról…) beszélt. Sok szó esett a cigányság felzárkóztatásának nehézségeiről, a pozitív diszkriminációról, a kormány roma stratégiájáról és néhány megdöbbentő statisztikai adatról. Volt önkormányzati képviselőként előrevetítette a nagyberuházások (nem túl fényes) jövőjét, majd a táppénz csökkentését és a felsőoktatás drágítását hozva példaként egyértelműsítette, hogy „hátra van még a feketeleves”…

Az önkormányzati beszámolón túl kiemeltem, hogy a jászberényi Jobbik nem egy fantom szervezet. Nagyon fontos, hogy egy létező, pulzáló és folyamatosan dolgozó csapat vagyunk, melyet az is bizonyít, hogy márciusban megválasztottak a Jobbik Magyarországért Mozgalom Jász-Nagykun Szolnok megyei alelnökévé. Eltérően a testületben helyet foglalt szervezetekkel és pártokkal, mi valódi kapcsolatot tartunk választóinkkal, szimpatizánsainkkal. Rendszeresen lakossági fórumokat szervezünk és májustól minden hónap első pénteki napján fogadóórát is tartunk. Hamarosan beindul Ifjúsági tagozatunk is, mely a 14 és 30 év közötti nemzeti fiatalokat tömöríti majd egységbe.

A rendezvény végén tucatnyi kérdés hangzott el a város lakói részéről. Őszintén remélem, hogy a válaszok ismeretében, némi reménnyel a szívében hajtotta álomra a fejét mindenki, aki jelenlétével megtisztelt ezen az estén.

Köszönettel és tisztelettel:

Budai Lóránt
Önkormányzati képviselő
Jobbik"