Sikerrel szerepelt a Jászság a 33. Utazás Kiállításon

Az Utazás kiállítás első három napján máris több, mint 40.000 látogató élvezte a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont fesztiválhangulatát, a belföldi és külföldi ajánlatok ezreit felvonultató Utazás kiállítást és a hat egyidejű rendezvényt, a Budapest Boat Show nemzetközi hajókiállítást, a Karaván Szalon lakókocsi és lakóautó bemutatót, a Golf Expo-t, a Karát Ékszer Szigetet, az Európai Leader Expo-t és a III. PORT.hu Bringaexpo-t. A kiállítás rekordot jelentő 60ezer látogatói szám elérését csak a vasárnap délutáni bombariadó gátolta meg. Ennek következtében az egész terület kiürítették és ezzel véget is vetettek vasárnap délután 14:30kor az Utazás kiállításnak.

Szerencsére a Jászság standjának látogatottsága a 3,5 nap alatt is óriási létszámú volt. Sarki standunk elhelyezkedése lehetővé tette, hogy az érdeklődők 2 oldalról is megközelíthessenek bennünket. Az egyik utcafronton a Jászberényi Állat- és Növénykert várta nemes papagájaival a látogatókat, míg a másik oldalon a Jászkapu Turisztikai Egyesület képviselői, jászsági Tourinform irodák képviselői, Jászság Népi Együttes képviselője és a jászapáti Tölgyes fürdő képviselői várták az érdeklődőket érdekesebbnél érdekesebb kiadványaikkal, szórólapjaikkal.

Standunk programjait tovább színesített a pénteki napon Jászágó Polgármester Asszonyának, Mozsár Lászlónénak jelenléte, aki példamutatóan nyitástól zárásig népviseletben felöltözve rendíthetetlenül ajánlotta mindenkinek az idei 16. Jász Világtalálkozót és invitálta az érdeklődőket az általa készített jászsági sütemények megkóstolására.

A szombati napon, a kiállítás egyik kuriózumaként is könyvelhető, maci jelmezbe bújt úriember jelentette a legnagyobb vonzerőt standunknál, aki nem más volt, mint a Szatmári Méhészegyesület elnöke, Molnár György. A „Jászság Macija” mézkóstolásra invitálta standunkhoz a lelkes jelentkezőket és óriási kedvvel hirdette egész délután a Jászság idei rendezvényeit.

Ugyan ezen napon a késő délutáni órákban pultjaink előtt rögtönzött énekkel tovább csalogatták a látogatókat a Jászságba a Bahorka énekegyüttes tagja, akiknek még a zárás közeledtének ellenére is nagy sikerük volt.

A látogatók közül sokan voltak, akik még sosem jártak a Jászságban és ebből kifolyólag minden információnak, szóróanyagnak nagyon örültek. Ugyanakkor majdnem ugyan annyian voltak, akik már konkrét rendezvények után érdeklődtek, mondván már járták nálunk és az idén is elszeretnének látogatni rendezvényeinkre. Ezek leginkább a soros Jász Világtalálkozót, Csángó Fesztivált, Jászberényi Nyár programjait és a fürdőket érintették.

Azonban akadtak olyanok is, akik olyan kiadványokat kerestek volna, amiben összefoglalóan megtalálnak minden jászsági rendezvényt, kulturális programot, fesztivált. Sajnos ilyen típusú kiadvánnyal nem rendelkeztünk, csak külön-külön tudtuk bemutatni az egyes jászági programokat. Hiány mutatkozott még összefoglaló jászsági-, és település térképek tekintetében is, melyeket a következő kiállításokra pótolni próbálunk.

Összességében elmondható, hogy a 2010-es évben sem volt hiába a Jászsági stand felállítása az Utazás 2010 kiállításon, hiszen számos már visszajáró vendégeket tudtunk informálni idei programjainkról és még annál is több látogatónak tudtuk felkelteni az érdeklődését kis tájunk iránt.

Szívós Gyöngyi TDM menedzser
Jászkapu Turisztikai Egyesület