Szlovéniában is jól küzdöttek

A Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do szakosztálya novemberben nem sokat pihent, hiszen a két itthoni verseny a Magyar bajnokság és a Diákolimpia után a hónap utolsó szombatján Szlovéniában, Velenjében szerepelt.

A jászberényi sportolók már négy éve nem indultak ezen a kupán és így most nagy örömmel tettek eleget a helyi klub meghívásának és egyben viszonozták is a szeptemberi Lehel Vezér nemzetközi kupájukon való részvételüket. A mostani versenyen a jászberényi és gödöllői klub a Magyar Tradicionális ITF Taekwon-Do Szövetséget is képviselte, így együtt versenyzett.

A 16 versenyzőből álló csapatot, melyből heten voltak jászberényiek, Eperjesi Nándor II. dan edző vezette. Ezt a nemzetközi kupát a városi sportcsarnokban rendezték, amiben pl. a kézilabda csapatuk játssza a bajnoki és nemzetközi meccseit, így ideális körülmények fogadták az indulókat. A 7 nemzet (Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Szlovákia, Csehország, Szerbia, Magyar Köztársaság) 20 klubjának közel kettőszáz taekwon-dósa 5 páston, gyermek, serdülő, ifjúsági és felnőtt korosztályban, formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban mérte össze a tudását.

A Magyar Tradicionális ITF Taekwon-Do csapat összesen 6 arany, 2 ezüst, 8 bronzérmet szerzett, ebből a jászberényi csapat 5 versenyzője 4 arany, 1 ezüst, 1 bronzéremmel lett gazdagabb. Azzal búcsúztak el a két nemzet sportolói, hogy jövőre találkoznak szeptember 25.-én ismét Jászberényben, a II. Lehel Vezér nemzetközi kupán.

A Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do szakosztály köszönetét fejezi ki Sas Attilának (Diego Szőnyegház) és Szabó Sándornak (Jász Barsza Bt.).

A Jászberényi versenyzők eredményei:

Formagyakorlat:

Ifjúsági leány: Piros öv: Darabont Diána 1. hely

Ifjúsági fiú: Piros öv: Molnár Csaba 1. hely
Fekete öv 1. dan: Soós László 3. hely

Felnőtt Nő: Kék öv: Erdődi Kata 2. hely

Küzdelem:

Serdülő fiú: -55 kg: Bálint Zoltán 1. hely
Ifjúsági leány: -52 kg: Darabont Diána 1. hely