Házibajnokságot tartott aYakuzák SE

2009-őszén szorgos munkával, új előkészítő csoportok indultak a Jászberényi Yakuzák SE.-ben. Az elmúlt másfél évben edzőtáborok, övvizsgák és közös programok színesítették a hétköznapokat.
Ezzel a „nekifutással” jutott el az egyesület oda, hogy 2011. február 6-án több mint 70 induló várta a küzdelmeket az SE. Házibajnokságán a Nagykáta Városi Sportcsarnokban. A Yakuzák SE. kinőtte ezen a napon a jászberényi dojót , hiszen szülőkkel együtt a 200-250 fő számára kicsi lett volna a jól megszokott dojó Jászberényben a Ferencesek terén.

Az egészen kicsik pacsi partiban mérték össze ügyességüket három tatamin. A kicsivel nagyobbak az MKKSZ gyermek szabályai szerint küzdöttek. Szándékosan sok körmérkőzés volt, hiszen a gyakorlás volt a fő szempont. Több kategóriában egész komoly létszám jött össze, és így igazán parázs küzdelmek alakulhattak egyenes kieséses rendszerben.

Az egyesület rutinosabb versenyzői bemutató küzdelmekben tették magukat próbára és igazán megszenvedtek, mert a pihenő időket a küzdelmek között nagyon lerövidítettük számukra.
A szülők a lelátón izgultak a csemetékért és közben mindenki hozott a büfébe szendvicset, üdítőt, süteményt.

Sensei Tóth Ivett az MKKSZ A kategóriás bírója jól összefogta a bíráskodást és az egyesület magas övesei jól vizsgáztak a bírói szerepkörben.
A verseny gördülékenyen és jó hangulatban zajlott. Eljött az eredményhirdetés ideje is, ahol mindenki aranyérmet vihetett haza és egy emléklapot is kapott.

A szülők külön megtapsolták azokat, akik a diákolimpián indulnak, és mindenkit , aki tatamira lépett a mai napon. A következő hétvégén február 11-12-13-án háromnapos „bent alvós „ edzőtábor lesz ahol még lehetőség nyílik a hibák kijavítására a február 19.i Hajdúszoboszlóin megrendezésre kerülőverseny előtt.

Magyarországon a legtöbb versenyzőt a Jászberényi Yakuzák SE. készít a diákolimpiára kyokushin karate küzdelemben a több mint 100 egyesület közül.

Köszönet a támogatónak a Szatmári BAU kft –nek és ügyvezetőjének Szatmári Gyulának, Simon Orsolyának, Borics Zsoltnak, Misovits Boginak a felkészítésért, valamint sensei Tóth Ivettnek és a dojónk magas öveseinek a bíráskodásért és dr. Erdélyi Tibornak, hogy ellátta az orvosi teendőket versenyünkön.

Agócs Tibor