Szemtől szembe az olimpiai bajnokokkal… Rövidpályás gyorskorcsolya országos bajnokság

Nem hiszem, hogy van hazánkban olyan sportszerető ember, aki ne tudná kik azok a phjongcshangi hősök. Ők a férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó tagjai – csak a hitelesség kedvéért: Liu Shaolin Sándor; Liu Shaoang, Knoch Viktor és Burján Csaba. A hétvégén került lebonyolításra az idei országos bajnokság, ahol egy kis baráti segítséggel nekem is módomban volt fotózni, így „szemtől szembe” kerülhettem ezekkel a fantasztikus sportolókkal.

Sajnos a férfi és női mezőny is foghíjas volt, így többek között Burján Csaba sem indult a váltó tagjai közül, Knoch Viktor pedig ezúttal apuka szerepben, kisfiával vett részt a versenyen. Ott voltak viszont a Liu testvérek és mindazok, akik sikeresen kvalifikáltak az OB-ra, köztük hat JSE korcsolyázó is. Ráadásul Szilicei-Német Rebeka három számban és összetettben is megszerezte a bronzérmet.

El kell mondjam, hogy évek óta nem voltam „igazi” short track versenyen, de nem csak ezért volt remek élmény, hanem azért is, mert közvetlenül a „palánk” mellől egészen más ez a sportág. Noha a tévén keresztül is elképzelhető az a sebesség amivel „közlekednek” a versenyzők a leggyorsabb köreikben, de közvetlenül a pálya mellől… az egészen más kávéház. A sportág legjobbjai közé tartozó korisok pedig látszólag olyan könnyedséggel róták lélegzetelállító köreiket, mintha ez lenne a világ legegyszerűbb dolga, pedig…

Mondanom sem kell, hogy remek volt fényképezni is a versenyeket. Az eredmény a képekre kattintva a galériában látható.