Támadás a Szentháromság téren

Lopott autó, kerékpáros baleset, orrcsonttörés – az elmúlt napok rendőrségi krónikája Hajduné Budai Orsolya rendőr hadnagytól, a Jászberényi Rendőrkapitányság sajtóreferensétől.

Szerdán az esti órákban Jászberényben, az Újerdő környékén igazoltatni kívánt egy körzeti megbízott egy személygépkocsi vezetőt. A rendőri jelzések ellenére a sofőr nem állt meg, ezért a rendőr követte, de egy idő után szem elől vesztette. Közel egy órányi keresést követően a Neszűr tanyánál a szolgálatos rendőr megtalálta az autót, igaz, annak vezetője nélkül. A járműre felszerelt forgalmi rendszám viszont nem egyezett az adatbázisban szereplő adatokkal. Az autóban volt egy forgalmi engedély, melynek alapján a gépkocsi tulajdonosa Hajdúböszörményben él. Az autót aznap, Budapestről tulajdonították el, ezt követően tették rá az álrendszámot.

Csütörtökön egy 73 éves férfi kerékpárjával közlekedett Jászberényben, a Nagykátai úton. A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kívánt áthaladni, azonban nem adott elsőbbséget a neki balról érkező, a védett útvonalon haladó személygépkocsi vezetőjének és emiatt ütköztek. A baleset következtében a kerékpáros elesett, de sérülései nyolc napon belül gyógyulóak.

Ugyancsak a tegnapi napon feljelentést tett egy jászberényi lakosú nő élettársa ellen, ugyanis az utcán a férfi egy alkalommal arcon ütötte, ennek következtében súlyos sérülést, orrcsonttörést szenvedett.

Két 17 éves jászapáti fiú ellen is eljárás indult, mivel Jászberényben, a Szentháromság téren lévő parkban bántalmaztak egy 85 éves férfit, aki könnyebben sérült.