Az elmúlt időszak rendőrségi híreiből

Bejelentés érkezett május 20-án a Jászfényszarui Rendőrőrs szolgálati telefonjára, hogy egy helyi tanyához tartozó bekerítetlen helyről ismeretlen személyek gépjárművükre vasat pakolnak. A bejelentéssel kapcsolatban tett intézkedés során feltalálásra került a megadott gépjármű, melyben 4 fő tartózkodott. A gödöllői lakosokat a kollégák elfogták és további intézkedés végett a Rendőrőrsre előállították, a szállítójárművet és az eltulajdonított 915 kg vashulladékok lefoglalták. Az ügyben büntetőeljárás indult.

******

Egy jászszentandrási lakos tett feljelentést hétfőn, miszerint még az elmúlt év novemberében szerelés és műszaki vizsgáztatás céljából átadta kisteherautóját egy hatvani szerelőnek, aki a díjak kifizetése ellenére a mai napig sem szolgáltatta vissza részére gépjárművét. Az okozott kár: 300.000 Ft.

******

Jászkiséren a Hevesi úton lévő egyik lakatlan házból ismeretlen személy eltulajdonította a ház bejárati ajtaját a házban lévő gázkonvektorokkal és csaptelepekkel együtt. A sértett kedden észlelte a bűncselekmény elkövetését, majd feljelentést tett a sérelmére okozott 440.000 Ft. lopási és 80.000 Ft. rongálási kár miatt.

******

Az elmúlt héten szombaton reggel Jászladányon az Újszászi úton egy kerékpáros elesett és sajnálatos módon életét vesztette. Az ügy vizsgálata folyamatban van. Ezen eseten kívül a Jászberényi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban három könnyű és kettő súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melyek során 2 fő 8 napon túli, 4 fő pedig 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

******

A balesetek elkerülése érdekében kérek mindenkit, hogy a közlekedési szabályokat tartsák be és közlekedésük során figyeljenek oda a forgalomban résztvevő többi személyre is!

Fazekas-Füzesi Nóra rendőr főhadnagy
Jászberényi Rendőrkapitányság