Tóth Helga ezüstérme csak az út kezdete

Újabb tehetséges versenyző próbálgatja oroszlánkörmeit a Yakuzák SE-nél. A hollandiai Zutphenben megrendezett Dutch Open versenyen a jászberényi egyesület színeiben rajthoz állt Tóth Helga nagyszerű versenyzéssel a második helyet szerezte meg.

- Örülök Helga sikerének de ez csak a kezdet remélhetőleg..Sok tenni valónk van még szakmailag, de Helga személyisége és hozzáállása jó alap a sikeres jövőhöz - nyilatkozta a verseny után sensei Agócs Tibor, Helga edzője. - Számunkra a holland verseny nem azért volt fontos, hogy eredményt érjünk el, hiszen egy építkezés kezdődött el Tóth Helgával az elmúlt évben

-Tehát kifejezetten szakmai céllal utaztunk a tulipán hazájába (na, nem őshazájába, mert ugye azt az általános iskolások is tudják, hogy a tulipán genetikai őshazája Magyarországon van, ahonnan többek között Hollandiába is eljutott ez a virág…), hogy gyakoroló versenyen vegyünk részt és élesben tudjuk gyakorolni. Az edzéseken több irányban kezdtük el Helgával a munkát az elmúlt évben. A legfontosabb cél ezen a versenyen a tudatos küzdelem volt, amelybe néhány technika használatát tűztük ki célul, illetve a kéztechnikáknál a többféle izomérzékelés megjelenítése volt a cél. Ezeket a célkitűzéseket többé-kevésbé meg is csinálta Helga, de mint mindenben, a kezdet nem egyszerű.

-Sikerként könyvelhetjük el, hogy voltak jó megoldásai és jól érezte magát a versenyen és viszonylag felszabadultan tudott küzdeni, valamint néhány technikai és taktikai elemet sikerrel meg tudott csinálni. Amiben javulni kell, az a kiadott feladatok jobb minőségű végrehajtása és „fejben lazábbnak” kell lennie. Összességében Helga életének negyedik nemzetközi versenye jól sikerült és mindenképpen önbizalom építő, hogy ismét dobogóra állhatott. Örüljünk az ezüst éremnek! - mondta a mester.

A Yakuzák SE köszöni mindazon támogatók segítségét, akik lehetővé tették kiutazásukat:

Köszönet a Szatmári Bau Kft. tulajdonosának, Szatmári Gyulának, a Szarvas Kft. tulajdonosának Szarvas Ferencnek, a Corner Söröző tulajdonosának, Fejős Tibornak, Cseh Istvánnak és a jászberényi dojo tagjainak, akik segítették Helga felkészülését.