Két (ünnep)nap a kosárbarátok számára

Mint ahogy arról már korábban szót ejtettünk, ezen a hétvégén országos jelentőségű kosárlabda-torna kerül megrendezésre. A legutóbbi cikk óta az is kiderült, hogy a Soproni Tigriseknek némi nehézségek árán ugyan, de végül sikerült megőriznie az Újbuda TC ellen az első találkozón kiharcolt huszonnégy pontos előnyt (90-66). Mindez azt jelenti, hogy a négyes döntőbe jutás a húszpontos veresége (71-91) ellenére is összejött az NB II-es csapatnak, ezzel pedig fennállásának legnagyobb sikerét érte el a dunántúli gárda.

A sorsolás szerencsés alakulásával a berényi játékosok az alacsonyabb osztályban szereplő soproniak ellen mérik össze az erejüket. Természetesen a papírforma szerint nincs okunk az aggodalomra, azonban nem szabad lebecsülni a megyeszékhelybeli együttest, amely vezeti a csoportját! Ennek ellenére nagy meglepetés lenne, ha nem jutna döntőbe a házigazda Jászberény! Ott pedig valószínűleg az a Bonyhád lesz a mieink ellenfele, amely társaság az NB I./B bajnokság Nyugati-csoportjában tizenegy meccset követően veretlenül vezeti a tabellát, s keretéből több az NB I./A-ban is szerepet kapnak. Ehhez a Keleti-csoport középmezőnyében helyet foglaló Óbudai Kaszásokat kellene felülmúlniuk!

Az előzetes esélylatolgatás alapján tehát a szombati elődöntőket követően egy nagyon kiélezett vasárnap délutáni döntőre van kilátás, amelyen kiderülhet, a Keleti-, vagy a Nyugati-csoport élcsapata az erősebb jelenleg.

Annak érdekében, hogy a mérleg nyelve a számunkra kedvező irányba billenjen, nagy szükség van a szurkolói támogatásra is! Remélhetőleg minél többen szurkolnak majd a fiúknak szombaton 18:30-tól a LEHEL Sport Kht. Sportcsarnokban (Gorjanc Ignác sétány 5.) és szerencsés esetben a vasárnap 16:00-kor kezdődő, a Bercsényi úti sportcsarnokban lejátszandó fináléban is!

(Fotó: Szalai György)