A bajnokesélyes nyert Jászberényben

Két hetes szünet után a Jászkun Volánt fogadta idehaza a JSE H Generál gárdája, az NB I. Keleti csoportjában. A meccs folyamán bajnokesélyeshez méltón játszott a vendégcsapat és biztos győzelmet aratott Jászberényben.

A nyár végére teljesen kicserélődött Jászberény NB I. –ben játszó pingpong csapata, hiszen négy fő távozott városunkból. Horváth László ugyan nem igazolt el, de befejezte aktív szereplését. Lányát segíti, támogatja majd, aki Ausztriában játszik. Báthory Attila – értesülésem szerint - szintén a Sógoroknál üti a labdát, míg Szelei Szabolcs magyar klubban, Horváth Ferenc pedig Spanyol földön folytatja pályafutását. Bernáth János ugyan maradt a H Generál együttesében, de munkahelyi elfoglaltsága miatt, csak a III. vonalban tudja segíteni a csapatot.

Nagy B. - Verencz V. - Krebs Z. - Bereczki Zs.Nagy B. - Verencz V. - Krebs Z. - Bereczki Zs.A főszponzor H Generál tulajdonosainak és a szakosztályvezetésnek tehát, új fiúkat kellett Jászberénybe csalogatni, ami nem volt könnyű, de a szezon kezdetére azért – ha nehezen is, de - összeállt a gárda.

Nagy Balázs Tiszafüredről, Ferencz Viktor Szegedről, Krebs Zoltán a fővárosból, Bereczki Zsolt pedig Debrecenből, érkezett a Jászság fővárosába, hogy erősítse a pingpong csapatot.

Az első két fordulóban mindkétszer 10-8 –ra vesztett az új összetételű gárda. A szombati Jászkun Volán elleni meccs előtt is egyértelmű volt, hogy a vendégcsapat a jobb, de nem feltartott kézzel álltak a fiúk asztalhoz. Jól is kezdtek, hiszen a Nagy Balázs – Ferencz Viktor páros megnyerte meccsét, a másikat pedig a vendégek, 1-1. Az egyéni küzdelmek is jól kezdődtek, fej-fej mellett haladtak a csapatok 5-5-ig. Ám ezután több 3-2-es meccs „elment”, és innen már nem tudott újítani a berényi alakulat.

JSE-H Generál - Jászkun Volán 5-13

A hazai pontokat egyébként, a fent említett pároson kívül, Ferencz Viktor 2, Nagy Balázs és Bereczki Zsolt gyűjtötte be.
Folytatás október 2.-án, – ismét idehaza – amikor Makó együttese látogat majd Jászberénybe.
------------------------
A H Generál hangulatát javította az NB III –ban szereplő gárda eredménye, hiszen - ugyanilyen arányú - győzelemmel érkeztek haza Jászberénybe, a tavalyi bronzérmes otthonából.

Orosháza – JSE H Generál II. 5-13

A pontokat: a páros 2, Bernáth J. 4, Matalin Bogdán és Varga Viktor 3-3, és Taksz József szerezte. Ők a jövő vasárnap játszanak legközelebb meccset, Jánoshida vendégeként.