A lányok felvették a ritmust...

Első ízben rendezte ritmikus gimnasztika versenyét a K.F.K. Grácia Sport Egyesület. A versenynek február 6.-án a Pestszentimrei Sportkastély adott otthont, ahol 104 hölgy mérte össze tudását, több kategóriában. A Jászberényi Gimnasztika SE fiataljai is ellátogattak a versenyre és ezúttal is kitettek magukért, hiszen értékes helyezéssel gyarapították tavaly alakított egyesületük érem és oklevél kollekcióját.

Vass Dóra előtt: Kollár-Nagy Aténa, Zagyi Anna és Katona LauraVass Dóra előtt: Kollár-Nagy Aténa, Zagyi Anna és Katona Laura2002. évben született versenyzők mezőnyében, "B" kategóriában Szabó Liza bronzérmet szerzett. Az "A" kategóriában, Zagyi Anna szabad és karika gyakorlat összetett eredményével az 5. helyen végzett.

2001 -esek mezőnyében, "B"kategóriában, Kollár-Nagy Aténa szabad és kötél összetett eredményét ezüstéremmel díjazták a rendezők. "A" kategóriában pedig, Katona Laura szabad és karika összetett eredménye szintén ezüstérmet ért. Laura eredményének értékét növeli, hogy az első helyezett, egy orosz kislány lett, pedig ez egy magyar verseny volt!

1999 –ben született hölgyek között "B" kategóriában, Bordás Tamara szabad és kötél összetett eredményével az értékes 5. helyezést érdemelte ki.

A lányok nagyon elfáradtak, hiszen a verseny reggeltől szinte egész estig tartott. Ennek ellenére verseny közben nem csüggedtek, végig biztatták egymást. Közben még arra is időt szakítottak, hogy – példaképükkel – Vass Dórával, Magyarország legjobb felnőtt versenyzőjével egy fotó erejéig találkozzanak. (Lásd: a fotót) Egyébként Vass Dóra márciusban a ritmikus gimnasztika Világ Kupán képviseli majd hazánkat.

A JGSE lányai nem sokat pihenhetnek, hiszen február 13-án szombaton, újabb fellépésben lesz részük, hiszen ezúttal egy nemzetközi versenyen vesznek részt, ahol 150 induló jelezte részvételét és ebből csak kb. 25 hölgy lesz magyar. Ilyen erős mezőnyben nemigen terem majd babér lányainknak, de ez ebben az esetben nem jelent majd problémát. A lényeg, hogy ott lehetnek és minél több tapasztalatot szerezzenek, amit később majd bizonyára kamatoztathatnak.

A JGSE vezetői köszönik a segítségét a Gerőcs Kerámia kft-nek és Molnár Józsefnek, mert mind mondani szokás: a versenyen való részvétel, segítségük nélkül nem jöhetett volna létre.