35 éves az Alföld Táncegyüttes

Hogy kerül ez a hír a JBO-ra? Úgy, hogy immár 12 éve a csongrádi együttes művészeti tanácsadója, koreográfusa Kuli Orsolya és Kocsán László a jászberényi Jászság Népi Együttes művészeti asszisztensei.

A 12 év együtt alkotás során számos nívódíjat, koreográfusi díjakat tudhat magáénak az együttes, mindamellett, hogy többször megkapta az országos minősítési rendszerben a Kiválóan Minősült címet. Szerepelt az együttes az ország legjobbakat felvonultató válogatásain a Néptáncantológiákon, a budapesti Csángó Bál rendezvényein és a jászberényi Csángó Fesztiválon egyaránt.

Csak a 2009-es év legnagyobb eredményeit nézve: a szegedi VI. Martin György Országos Néptáncfesztivál nívódíja indítja a sort, majd a jászkiséri XVI. Pendzsom Folk Fesztivál felnőtt néptánc és flaszter kategóriájának első helyezése, és a november elején megrendezésre került országos ajkai XV. Bakony Néptáncfesztivál Fesztiváldíjának megnyerése zárja ezt az igazán sikeres évet.

Szombaton este (nov. 14.) Csongrádon jó volt velük, nekik jászsági verbunkot táncolni. Jelen pillanatban ők az egyedüli felnőtt amatőr együttes az országban, mely immáron 10 éve kicsit átalakítva, meg-megújulva folyamatosan műsoron tartja a jászsági táncokat. Boldog születésnapot!

Gyimesi hagyományőrzőkkel a budapesti Csángó BálonGyimesi hagyományőrzőkkel a budapesti Csángó Bálon