Lakossági fórum a 2. számú választókerületben

Március 21-én szokásos tavaszi fórumára invitálta Nagy András, a körzet képviselője választókerületének lakóit. A színhely a már megszokott helyen a Belvárosi Általános Iskola Székely Mihály Tagintézményében volt. Téma: A körzet szükséges és lehetséges fejlesztési területei, problémái volt. A megjelent, több mint harminc érdeklődő élénk figyelemmel hallgatta a körzet képviselőjének beszámolóját, majd következtek a körzet lakóinak hozzászólásai, észrevételei.

A meghívott vendégek: Tamás Zoltán bizottsági elnök, Lányi László irodavezető, Horgosi Zsolt, a VV Zrt. Vezérigazgatója, Tóth Endre, a Berénykom ügyvezető igazgatója szó szerint „állták a sarat”, mivel a hozzászólók többsége az utcák csapadékvíz elvezetésének hiányosságait panaszolta. Sajnos, a lehetőségek korlátozottak, volt a válasz, mert mint ahogyan a háborúhoz, ennek a problémának a megoldásához is az a bizonyos három dolog szükséges, mármint a pénz, pénz, pénz. A jelen helyzetben többnyire csak tűzoltó /vízoltó/ beavatkozásokra van lehetőség.

Szintén felmerült, immáron sokadszor a Gyöngyösi út áldatlan állapota. A 32-es főközlekedési út ezen szakaszának úthibái, kátyúi megkeserítik az itt lakók, közlekedők életét hangzott el már sokadszor a panasz. Sajnos ez az út nem városi kezelésében van, ezért a megoldás sem. Jelenleg egyetlen lehetősége a városnak az, hogy kérvényekkel, beadványokkal „bombázza” a közút kezelőjét, melyet rendszeresen meg is tesz a hivatal és a körzet képviselője.

A Munkás utcai bérlakások lakóinak hozzáállása a körzet rendjéhez, tisztaságához is ismételt problémaként merült fel. Az itt élő lakosok deviáns magatartása nem éppen közösségbe illő, volt a lakosok határozott és egybehangzó véleménye. A probléma kezelése, megoldása napirenden van, válaszolta Nagy András a körzet képviselője. A lakossági fórum a továbbiakban túlnőtt a körzet határain, mivel immáron sokadszorra terítékre került a Neszűr, a Városi Zagyva és még sok, a várost érintő kérdés és észrevétel is.

Ezen az estébe nyúló délutánon ismét működött az együttgondolkodás, mely ezeknek az összejöveteleknek a célja. A közel háromórás fórum résztvevői a kapott válaszok, ígéretek birtokában térhettek nyugovóra.