Az iskolai sport és az utánpótlás nevelés indul a pole pozícióból

Az iskolái sportolásra és az utánpótlás nevelésre helyezik a hangsúlyt a jövőben Jászberényben – derült ki az önkormányzat szerdai ülésén, ahol a város sportkoncepcióját vitatta meg a testület. A sportvagyon kezelésével, a sportfinanszírozással kapcsolatban elhangzott, hogy a kérdés mindenképp átértékelést kíván.

Az is nyilvánvalónak látszik az előterjesztők szerint, hogy a város - csak a költségvetésből - nem tud több versenysportágat is támogatni. Ezért is vetődött fel a szponzorok szerepe – ám ezen pénzek felkutatása elsősorban nem az önkormányzat feladata.
Probléma jelenleg a sportlétesítmények kihasználtsága is, ez ügyben felméréseket végeznek majd.

Kérdésre a jégpálya sorsa is szóba került, itt, mint megtudhattuk, hogy valószínűleg a működtetésében egyaránt szerepet kap majd a Szent István Egyetem, a város és az állam is.

Felvetődött, hogy nem volt-e korai a koncepció megalkotása, hiszen a sporttörvény majd csak később kerül a parlament elé. Dr. Szabó Tamás elmondta: egyrészt a koncepció tárgyalását a munkatervben erre az időszakra irányozták elő, másrészt meg van róla győződve, hogy a helyi és az országos koncepció szellemiségébe nem hordoz majd látványos különbséget.

A testület végül egy tartózkodás mellett elfogadta Jászberény város 2011-2014-re szóló sportkoncepcióját.