Regruták sikere Gyöngyösön

December 17-én Gyöngyösön kis létszámú, de annál lelkesebb táncházi közönség előtt lépett fel a jászberényi Víz Utcai Regruták táncos csapata.

A vendégek ismét részesei lehettek a Jászságos fiúk elmélyült tánctudásának, ötletességének. Elmondhatjuk, hogy ismét szakmai közönség előtt arattak sikert, hisz az amatőr táncházasok mellett a gyöngyösi Vidróczki táncegyüttes, a környék táncegyütteseinek tagjai, valamint a házigazda Tűzkerék Kamara Táncegyüttes táncosai részesítették őket elismerésükben. Zenei kíséretüket, amint már az előző bemutatón láthattuk, a turai Zagyva Banda szolgáltatta.

A Regruták alkalmi csapata a Jászberényi Ifjúsági Táncegyüttes táncosaiból alakult, kiegészülve a Jászság Népi Együttes pár táncosával. A koreográfiában Szebenyi Debora énekel. A bemutatásra került „Igényes legényes” című produkciójukat Balogh Károly és Dudás Dániel állította színpadra.

A táncház műsorában fellépett még a jászberényi közönség előtt jól ismert Csík János, a méltán népszerű Csík Zenekar prímása. Az est házigazdája a nemrég alakult gyöngyösi Tűzkerék Kamara Táncegyüttes volt, melynek művészeti vezetője Kocsán László a Jászság Népi Együttes művészeti asszisztense.