Lehelesek a Világharmónia futáson

Valamikor 1987-ben Sri Chinmoy filozófus, zenész, költő és sportoló indította útjára a Világharmónia futást. Többször járt hazánkban is és haláláig hirdette a reményt, örömöt valamint az emberek és nemzetek közötti barátságot, amit ezzel, az emberiség legnagyobb civil kezdeményezésével erősít.

A Világharmónia futásba bárki bekapcsolódhat és viheti a harmóniát, békét szimbolizáló fáklyát, amit egy nemzetközi futócsapat visz országról országra. Az idei váltófutás 13 országot érint és hozzánk Szlovákián keresztül érkezett Ózdra, majd Szombathelyen át Ausztriába távozik.

A magyarországi rendezvények fővédnöke Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke. Jászberénybe május 18-án, a határtól 477 km-t megtéve 15,30-kor, Jászárokszállásról érkezett a béke lángja. A rendőrségi autóval felvezetett futókhoz a Gyöngyösi úti hídnál csatlakoztak Jászberényben a város általános- és középiskoláinak diákjai és különböző sportegyesületek sportolói, majd a Nagyboldogasszony Kéttanyelvű Katolikus Általános Iskolánál a várost képviselő óvodások. Természetesen, mint minden ilyen közösséget formáló, az összetartozást erősítő sportrendezvényen, ezúttal is ott volt a Lehel Vezér Gimnázium tanulóifjúsága.
Az intézmény 70 fővel csatlakozott a menethez és büszkén futottak különböző nemzetek lobogójával és a magasra emelt fáklyával. Nagyon jó és felemelő érzés volt ezen a délután együtt futni a sok mosolygós emberrel.

„A nagyság egy pillanat kérdése.
A jóság egy élet munkája.”

- Sri Chinmoy -

Eperjesi Nándor