Felvették a ritmust…

Közel három éve foglalkoznak Jászberényben ritmikus gimnasztikával, de az idén sikerült egyesületi formát találni városunk tehetséges gyermekeinek. Vadász Tamás elnökletével pár hónapja alakult meg a Jászberényi Gimnasztika SE, akik máris figyelemre méltó eredménnyel rukkoltak ki.

Az elmúlt hétvégén, Pécsen jártak a JGSE tagjai - az Aranyszalag Mikulás Kupa versenyen, – ahol remek eredmények születtek. A pécsi versenyről Katonáné Nagy Mártát kérdeztem:

Hány résztvevője volt az Aranyszalag Kupának Pécsen?

Az ország minden részéről érkeztek versenyzők, összesen 118 főt regisztráltak a rendezők. A mi egyesületünk 5 fővel képviseltette magát

Hogyan szerepeltek a jászberényi kislányok?

Azt gondolom, hogy büszkék lehetünk a lányokra, hiszen nagyon remekül helytálltak a dunántúli versenyen:
• Az 1999 –ben született versenyzők között, Bordás Tamara karika gyakorlatban 3. összetettben 4. helyezett lett.
Az un. szabad gyakorlatban:
• A 2000 -es korosztályban: 2. helyen végzett Kollár-Nagy Aténa
• A 2001-es korosztályban: a dobogó tetejére állhatott Katona Laura
• A 2002 -es korosztályban: két kislány is indult. Zagyi Anna élete első versenyén az 5., míg Szabó Liza a 6. helyet szerezte meg.

Mi a titka a jó szereplésnek?

Talán az, hogy sikerült egy nagyon jó edzőt ide csalni Jászberénybe. Fata Anita foglalkozik a lányokkal, aki annak idején a válogatott tagja is volt. Úgy látszik áldozatos munkájának máris kézzel fogható eredménye van, de természetesen kellenek hozzá a lányok is, akik becsülettel teszik a dolgukat.

Az idén szerepelnek még a lányok valahol?

Ebben az évben már nem lesz versenyük, a sok elvégzett munka után, már nagyon várják az ünnepeket. A jövő tavasszal pedig, – újult erővel – a diákolimpiákon szeretnének jól szerepelni.

Beszélgetésünk végén Katonáné Nagy Márta elmondta még, hogy a pécsi sikert természetesen a lányok érték el, de mindez annak is köszönhető, hogy a Gerőcs Kerámia Kft. az X-LAB Kft. és a Red Scorpions Security Zrt. nagy segítséget nyújtott számukra, amit ezúttal is szeretnének megköszönni.