Bűvös jászok

Szeptember 3-4-én rendezték a budapesti Klauzál Gábor Művelődési Házban a Nyílt Magyar Bűvös Kocka Bajnokságot, melyen a Jászságot a jászárokszállási Fehér Eszter és a jászberényi Kocza István képviselte.

Eszter a lábbal kirakás 3. helyét szerezte meg a budapesti Pozsgai Péter és a szintén budapesti Mihály Zalán mögött, ami azért is nagy eredmény, mert ezt a fiúkkal azonos mezőnyben sikerült elérnie. Ő lett egyébként több versenyszámból is a legsikeresebb hölgy, a klasszikus 3x3-as versenyszámból pl. 17.72-es egyszeri legjobb idővel és 19.06-os átlaggal a 43. helyen végzett, melyet a szervezők külön oklevéllel is jutalmaztak.

István a tőle megszokott módon a vak versenyszámokra koncentrált, mely versenyszámokban évről évre egyre keményebb a mezőny, hiszen mind a budapesti Endrey Marcell, mind az osztrák Jakob Kogler mára igazi nagyágyúnak számítanak ezen versenyszámokban. Ennek megfelelően alakult a több kocka vakon kirakásának végeredménye. Marcell 17 kockával világcsúcsot kísérelt meg, melyből 3-at elrontott, így eredménye csak országos csúcs, az első helyhez viszont ez is elég volt. Jakob Kogler csak Európa-csúcsot kísérelt meg 16 kockával, amiből ő is rontott 4 kockát, így az ezüstérem jutott neki, míg a 3. helyet István szerezte meg 10-ből 8 kocka kirakásával.

A 4x4-es kocka vakonkirakásában Marcell országos csúccsal nyert (3:46), a 2. helyezett a budapesti Barát Bence lett (10:24) míg a 3. helyezett Kocza István (11:11).

Az 5x5-ös kocka vak-kirakásában viszont István nyert új országos csúccsal (18:57), a második helyezett Jakob Kogler (24:22 – osztrák országos csúcs) a 3. pedig a budapesti Trombitás Péter (31:07).
A 3x3-as kocka vak kirakását Endrey Marcell nyerte a döntőben 42.69 mp-es eredménnyel, a selejtezőben viszont 31.98 mp-es Európa-csúcsot rakott, ami mindössze egyetlen másodperccel marad el a világcsúcstól, a világranglista 4. helyét jelenti.

A klasszikus 3x3-as versenyszámot a nagykanizsai Baticz Milán nyerte 10.30 mp-es átlaggal, megelőzve a budapesti Fodor Dánielt (12.34) és a pécsi Vecsernyés Márkot (12.46).

A verseny eredményei megtekinthetőek az alábbi linkre kattintva:
http://www.worldcubeassociation.org/results/c.php?top3=Top+3&competition...