Kosaras győzelem a karácsonyfa alá

Az ünnepek előestéjén még egy nagyon izgalmas összecsapás várta a kosárlabda berényi szerelmeseit, hiszen az a Falco látogatott el a Bercsényi úti csarnokba, aki a táblázaton közvetlen a kedvenceik előtt tanyázik. Egy hazai győzelem esetén pedig régen látott magasságokba emelkedhet a JKSE. Az utóbbi hetek teljesítménye erre jó esélyt adott. A másik oldalon az volt a legnagyobb kérdés, hogy a vasi csapat a Szombathely táblát elhagyva végre ugyanazon a szinten tud-e teljesíteni, mint hazai pályán.

A feldobás után jó darabig úgy nézett ki, hogy a második verzió lesz erre az estére a forgatókönyv. Komoly fizikális küzdelem mellett nem igazán záporoztak a kosarak, különösen hazai oldalon. Az első pár percben kiküzdött néhány pontos előnyét tartotta a Falco, de a negyed végére a Jászberény fel tudott zárkózni, igaz komolyabb előny kialakítására nekik sem futott az erejükből. A folytatás sem hozott számottevő változást, így egy tűzijátéknak nem éppen nevezhető félidő után – amit azért az edzők nem igazán bántak – végül egy pontos vendég előnnyel vonultak a csapatok a pihenőre (30 : 31).

A folytatás ismét a szombathelyi csapatnak sikerült jobban. Már nyolc pont is volt az előnyük, de valahogy mégsem tudták megszerezni azokat a pontokat, amely számukra véglegesen jó mederbe terelte volna a mérkőzést. A Berény küzdött, küszködött, de nem szakadt le. Igaz, hogy a harmadik negyedben az sem látszott, hogy a sok hibával tarkított játékukból, miként lesz felzárkózás, az meg végképp, hogyan lesz fordítás. Mindenesetre a csarnokot szinte teljesen megtöltő hazai közönség minden apró pontot hatalmas ovációval fogadott.

A záró negyed közepéig semmi sem változott, akkor a hazaiak elkezdtek be-betalálni, míg a Falco továbbra is csak keresgélte a pontot, ami még hiányzott számukra az „i”-ről. Ez pedig odáig fajult, hogy egyszer csak már a vendéglátóknál volt az előny. Kihasználva, hogy ellenfelük sem betalálni, sem a korábbiakhoz hasonló hatékonysággal védekezni nem tudott magukhoz ragadták az irányítást. Így az utolsó perc már nem hozott izgalmakat egyik fél számára sem és végül egy jó záró öt perccel folytatta jó sorozatát a JP Autó Jászberényi KSE. Ezzel a győzelemmel, pedig feljött a negyedik helyre. Azért érdemes megfontolni Nicola Lazics mérkőzés utáni szavait... "... szeretném arra is felhívni a figyelmet, hogy nagyon nehéz lesz ebben a pozícióban maradni. Az is biztos, hogy mindent megpróbálunk, hogy így legyen."

JP Auto-Jászberényi KSE - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 73-67 (17-16, 13-15, 17-24, 26-12)

Sok hibával tarkított inkább a védekezésre kihegyezett – ez a Falco esetében újdonságnak mondható a korábbiakhoz képest – nagyon küzdelmes mérkőzésen végül megérdemeltnek mondható a jászberényi győzelem. Ezzel ismét bizonyította a csapat, hogy hazai pályán bárkinek komoly feladatot jelent a térdrekényszerítése.

Folytatás december 27-én szombaton Szolnokon, majd 30-án hazai pályán. Az előbbi mérkőzés az Olaj TV-n is látható lesz, a hazai meccs pedig egy jó szilveszteri ráhangolódás lehet a szurkolók számára. Addig is a fotókra kattintva elérhető a szokásos galéria a mérkőzésről.