Baseball NB2 - Élen a Stinky Sox

Hétvégén újabb fordulót játszottak a baseball bajnokságban, ahol a listavezető Sopron Westwind látogatott a második Jászberény Stinky Sox otthonába. Igazi rangadónak ígérkezett ez a találkozó, hiszen egy esetleges Jászberény győzelem esetén helyet cserélhet a két csapat, ha viszont a Sopron nyer, akkor nehéz lenne utolérni őket a folytatásban.

***

Nos, a jászberényi csapat tett arról, hogy helyet cserélhessen a listavezetővel, hiszen kitűnő játékkal porig alázta ellenfelét.

Az első játékrészben még nehéz ellenfélnek tűntek a soproniak, hiszen egy-két kisebb ütésből gyorsan megtömték a bázisokat futókkal, és szereztek is két pontot, azonban Bagyinszki Tibor dobásban ismét hozta a formáját, és úgymond „lehúzta a rolót”, nem igazán tudtak érvényesülni a Westwind játékosai ütésben.
Ellenben a jászberényiekkel, akik mintha megtáltosodtak volna, sorban ütötték jó helyre a labdákat, ezzel gyűjtögetve pontjaikat, előbb az első inningben 4-et, a harmadikban 9-et.
Külön kiemelném, az eddig nem igazán remeklő, azonban a mostani mérkőzésen nagyon jól ütő játékosokat. Kerék Sándor, aki egy homerun-nal köszönt be, és Szudi Ádám, aki két gyönyörű kétbázisos futást érő találatot ért el, s ezzel jelezték, hogy őket sem szabad alábecsülni.
A negyedik játékrészben ismét pontdömping volt látható jászberényi oldalról, amire a Sopron az ötödik játékrészben csak egyel tudott válaszolni.
Ekkor 21:3 állt az eredményjelzőn a hazaiak javára, és ha ennek a játékrésznek a támadásában két pontot tud szerezni a Jászberény, akkor az úgynevezett „mercy rule”, azaz könyörületi szabály lép életbe, azaz az ötödik játékrésznél 20, a hetedik játékrésznél pedig 10 pont a két csapat közti különbség, akkor automatikusan leléptetik a gyengébben teljesítő csapatot.
Ez meg is történt, ugyanis a szép ütések nem maradtak abba, és a két pontot gyorsan sikerült elérni, 1óra45 perc alatt, 5inningben 23:3-ra kiütni a Sopron Westwind csapatát.
Ezzel a győzelemmel tehát a bajnokság élére állt csapatunk, bízzunk benne, hogy sikerül is megtartani ezt a remek formát, hiszen most egy kis pihenő várható a bajnokságban a válogatott események miatt.
Folytatás két hét múlva.