Egy pont Szolnokról

Megyei rangadóra utazott vasárnap Jászberény labdarúgó csapata Szolnokra. Kicsit merészség ugyan megyei rangadóról beszélni, hiszen a MÁV a közép, a berényi alakulat pedig inkább a hátsó „régióhoz” tartozik az utóbbi időben. De végül is, egy Szolnok - Jászberény mindig presztízs meccs, bármilyen sportágról is van szó.

Tasi Zoltán edző a következő játékosokat szerepeltette a megyeszékhelyen:
Papp T. (Papp N.) - Lukácsi, Székesi, Majzik, Gulyás L. - Móczó, Bárkányi, László K., Molnár B. (Szilágyi K. 67.) - Vaszicsku, Német (Tóth M.).

Az összeállításból kiderül, hogy Molnár Balázs felépült sérüléséből és kezdőként 67. percet töltött a pályán. A szolnokiak összeállításából pedig az volt megállapítható, hogy legalább négyen, köztük – a berényben is futballozó – Hevesi-Tóth Tamás is a „fakóban” kapott helyet, persze erősítve ezzel a hazai gárdát.

Ennek ellenére az első játékrészben olyan ismerkedési délutánt tartott mindkét fél, azaz kiegyenlített játék folyt a pályán, kevés helyzettel. Sajnos volt egy momentum, ami nem igen hiányzott Tasi Zoltán csapatának. A 30. perc tájékán, le kellett cserélni Papp Tamást, sérülés miatt.
A 2. játékrész eleje ott folytatódott ahol abba maradt a 45 perc leteltével, azaz nem igen forogtak veszélyben a kapuk. Egy negyedóra elteltével azonban fordult a kocka, sajnos megrezdült a Papp Norbi mögötti háló, amikor Benedek egy cselsorozat után az előre törő védőnek Urbán-Szabónak adta a labdát, aki nem hibázott, 1-0.

Továbbra is a hazaiak veszélyeztettek, a jászságiak pedig jobbára védekeztek. Ám a befejezés előtt mindegy 10 perccel, sikerült az egyenlítés. A kapu előterében a Szolnok gólszerzőjéről, Urbán-Szabóról „lecsorgott” egy fejes, Vaszicsku szemfüles volt és a lepattant labdát, közelről a hálóba rúgta, 1-1. Ezután a hazaiak „rátettek” egy lapáttal, de szerencsénk volt, hiszen Papp Norbinak kétszer is segített a kapufa és így nem változott az eredmény:

Szolnoki MÁV FC II. – Jász Sport FC 1-1 (0-0)

Nem is oly rég, azt mondta Tasi Zoltán, hogy minden pont nagyon értékes idegenből. Ez a mai meccsre is igaz, hiszen a Szolnok azért előkelőbb helyen áll továbbra is, a berényi alakulathoz képest. Ők már pl. ötször is győztek ebben a szezonban, míg Majzikék csak két győzelmet jegyezhetnek.

Szombaton ismét vendégként lép pályára a berényi gárda, mégpedig Szarvason. No ez sem lesz egy sétagalopp, hiszen a másik jászsági alakulat Jánoshida, „felmérgelte” őket, hiszen hazahozta mindhárom pontot. Csak nehogy rajtunk töltsék ki a bosszút?!

Az alábbiakban közöljük a hétvégi forduló eredményeit és egy röptében összeállított táblázatot is közzé teszünk:

Szarvas - Jánoshida 1-2
KITE-Szeged - Tisza Volán: 5-1
Gyula - Szabadkígyós: 4-0
Újbuda - Szolnok Spartacus: 5-2
Hódmezővásárhely - Csepel: 2-0
Szolnoki MÁV- Jászberény: 1-1
Dabas FC – Tököl: 0-0