Tintapatron, gázpalack, párizsi...

Tolvajovicséknál az elmúlt időszakban a számítástechnikai termékek és a gázpalackok voltak fókuszban. Na meg a kenőmájas... - tudhatjuk meg a rendőrség legfrissebb beszámolójából...

Lebukott a 15 éves fiú és 22 éves társa. Az egyik jászberényi nagyáruházból próbáltak meg csaknem másfél tucat HP nyomtatópatront ellopni. A két férfi telepakolta a kosarát a patronokkal, majd a próbafülkében a műanyag dobozokat felbontották, a patronok nagy részét ruházatukba rejtették.

Egyikőjüknek sikerült is elhagynia az áruházat, majd a lopott szajrét a közeli útárokba, a hó alá rejtette. Eközben a 15 éves fiú az üres dobozokat és azt a néhányat, melyet nem sikerült felbontani az áruház egyik polcára visszapakolta. Ő is távozni akart megpakolt zsebeivel, de a biztonsági szolgálat lefülelte. A rendőrök társát is csakhamar utolérték a vasútállomáson és mindkettőjüket előállították a rendőrségre.

*****

Vasárnap napközben járt a tolvaj egy jászdózsai családi házban, ahonnan egy számítógépet és tartozékait vitte magával. A lopással okozott kár csaknem 100.000 Ft.

*****

5 kg kenőmájas, 10 kg párizsi, két gázpalack, két villanymotor és egy kompresszor volt a zsákmánya annak a tolvajnak, aki péntekre virradóra járt jászladányi húsüzlet raktárhelyiségében. A lopással csaknem 100.000 forintos kárt okozott a tulajdonosnak.

*****

Jászapátin 19 töltött és 5 üres gázpalackot vitt magával a főút melletti benzinkútról az ismeretlen tettes csütörtökön éjjel, melyek értéke több százezer forint.