Nem jött a nyeremény

Még tavaly történt, hogy egy jászalsószentgyörgyi lakos ismeretlen személytől kapott telefonhívást. Arra kérték, hogy vásároljon 20.000,- Ft értékben telefonkártyát rövid időn belül, és az ismételt telefonhíváskor diktálja le annak kódszámát. Amennyiben ennek eleget tesz, 2.100.000,-Ft készpénzt nyer.

A felhívott férfi így cselekedett, azonban az ígért jutalma hónapokkal később sem érkezett meg, ezért feljelentést tett a Jászladányi Rendőrőrsön. Az őrs nyomozói közel egy évig dolgoztak az üggyel kapcsolatban, míg végül kiderült az elkövetők személye. Az egyik gyanúsított részletes beismerő vallomást tett, mely során elmondta, hogy ezen bűncselekmény formát 2008. óta végzi, napi rendszerességgel, országszerte.

Számtalan személyt hívott fel, akiknek szintén magas nyereményt ajánlott, amennyiben mobiltelefon feltöltőkártyákat vásárolnak, s azoknak kódjait visszadiktálják, miután a sértetteket újra felhívta. A kódokat lejegyezte, s ezekkel a saját mobiltelefonjának a lebeszélhető összegét növelte. Sajnos a bűncselekménynek elég sok áldozata van, nem gondolták át tettüket, csak miután az igen magas összegű nyeremény nem érkezett.