Nappal, a nyílt utcán akarták kirabolni

A Jászapáti Rendőrőrs rablás kísérlet bűntett elkövetése miatt nyomozást folytat ismeretlen tettesek ellen, akik május 12-én reggel 07.30 óra körüli időben útonállásszerűen megállítottak egy helyi 11 éves lakost, aki a Táncsics út 53. szám előtti járdaszakaszon kerékpározott. A fiút előzetes felszólítás nélkül több alkalommal megütötték, majd pénze és telefonja átadására szólították föl...

Cselekményükben egy arra járó gépkocsi őket megzavarta, így az elkövetők a helyszínről elmenekültek. A gyors adatgyűjtésnek köszönhetően az egyik fiatalkorú elkövetőt a kollégák elfogták, akinek azóta a Szolnoki Városi Bíróság előzetes letartóztatását elrendelte. Kérjük azon személyeket, akik május 12-én a reggeli órákban Jászapáti belterületén a Táncsics úton közlekedtek és a cselekményt észlelték jelentkezzenek a Jászapáti Rendőrőrsön.

Jelentős kárt okozott a sértett részére az az elkövető, aki május 15-re virradóan Jászárokszálláson a városi strand területén az egyik üzlet ablakán található műanyag redőnyt feltolta, a szúnyoghálót kiégette és onnan szeszesitalokat, valamint édességet tulajdonított el. A bűncselekménnyel okozott kár több mint 250.000 Ft.

Egy jánoshidai lakos tett feljelentést volt felesége ellen kedden, mivel a tudta és beleegyezése nélkül jogosulatlanul hitelkártyát igényelt az egyik banktól. A hölgy a kártya folyamatos használatával 340.000 Ft. tartozást halmozott fel. Az ügyben készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntett miatt indult büntetőeljárás.

Ugyancsak kedden az esti órákban bejelentés érkezett a Jászberényi Rendőrkapitányság Ügyeletére, miszerint Jászberényben az egyik szórakozóhelyen egy férfi póker kártyajátékra hívott össze több embert és pénzben játszanak. Az intézkedő rendőrök a helyszínen megjelentek, ahonnan egy 44 éves férfit állítottak elő tiltott szerencsejáték szervezése vétség megalapozott gyanúja miatt. A helyi lakost a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki mely során a bűncselekmény elkövetését elismerte. Esetében hatóságunk bíróság elé állítást tervez.

A Jászberényi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban három személyi sérüléssel járó és három anyagi káros balesetnél intézkedtek a kollégák. A balesetek során 4 fő szenvedett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket.

A strandok és fürdőhelyek idén is megnyíltak a látogatók előtt, melyeket ebben a jó időben sokan felkeresnek. Kérem, hogy a kikapcsolódásuk, szórakozásuk során is fordítsanak kiemelt figyelmet saját és gyermekeik biztonságára! A medencéket használják rendeltetésszerűen, értékeiket soha ne hagyják felügyelet nélkül! A fürdők környékén fokozottan ügyeljenek a közlekedési szabályok betartására, a parkoló gépjárművekben pedig ne hagyjanak értékeket! Amennyiben bűncselekmény áldozatává válnak, vagy bűncselekmény elkövetését észlelik tegyenek bejelentést a legközelebbi rendőri szervnél, vagy hívják a 107-es, 112-es rendőrségi hívószámok valamelyikét!