Másolt CD-k, boruló kerékpárok - az elmúlt napok rendőrségi hírei

Egy jászárokszállási klubban másolt zenei cd-ket foglaltak le a rendőrök. A zeneszolgáltatást végző személyek ellen eljárást indítottak szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt.

Ismét egy gyermek okozott baleset, ezúttal Jászberényben, aki kerékpározott, és egy kereszteződéshez érve nem adott elsőbbséget a védett úton, neki bal kéz felől érkező személyautó vezetőjének. Szerencsére a kerékpározó kisfiú csak könnyebben sérült.

Szintén könnyű a sérülése annak a kerékpárral közlekedő, 80 éves férfinek, aki Jászberényben balra szándékozott kanyarodni. A vele szemben haladó személyautó vezetője időben észlelte a kerékpárost, ezért az út szélén leállt, mivel elmondása szerint az idős személy imbolyogva biciklizett. A kerékpározó azonban kanyarodást követően az álló autónak ütközött, majd elesett.

Rendőrök igazoltatták azt a férfit Jászárokszálláson, aki a tulajdonát képező személyautóval közlekedett. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a járműnek nincs érvényes műszaki vizsgája, sem környezetvédelmi igazolólapja, sem érvényes kötelező felelősség biztosítása. Mindezek mellett a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel és a járművezetéstől eltiltották. A rendőrök őrizetbe vették és fogdába szállították.