Jó fogás...

Jászárokszálláson egy tettes betörte az ablakot, hogy bejusson a műhelybe, ahonnan aztán horgász felszereléseket és szerszámokat vitt el mintegy félmilliós értékben.

Jászberényben a tulajdonos a különálló lakóépületét csaknem egy fél évre kiadta az albérlőknek, amelyet augusztus elején felmondott. Az albérlők úgy költöztek ki az inagatlanból, hogy magukkal vittek jó pár használati tárgyat, gázrezsót, gázpalackot, WC tartályt, sőt némi közüzemi tartozást is hagytak maguk után.

A jászárokszállási vasútállomás területén egy jelzőberendezés dobozát feszítették ki az elkövetők, hogy a benne lévő transzformátorból a tekercseket ellopják, melyek értéke kb. 50.000 Ft. A rendőrök széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek és hamarosan az elkövetők nyomára bukkantak. Mint kiderült, két helybéli gyermekkorú fiú lopta el a tekercseket.

Jászapátin egy ittas 34 éves férfi esett kedden este édesanyjának, akit késsel fenyegetett. Szerencsére testvére kicsavarta kezéből a kést, ennek ellenére többször megütötte édesanyját, majd a teraszról le is lökte. Az asszony eszméletét vesztette, de könnyebb sérülésekkel úszta meg dühöngő fia tettét, akit a kiérkező rendőrök előállítottak a rendőrségre és őrizetbe vettek. Ellene súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás.

Jánoshidán egy telephelyről szerdára virradóra elloptak egy Man típusú tehergépkocsit Langendorf típusú pótkocsijával együtt. A gépkocsi értéke 8 millió Ft. A jármű körözését azonnal elrendelték.