Ismeretlen eredetű folyadék szedte áldozatait Jászberényben - frissítve

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, nyomozást indított gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Kedden a délelőtti órákban két férfi vesztette életét és egy nőt életveszélyes állapotba szállítottak kórházba két jászberényi szomszédos tanyáról. A rendőrség által elsődlegesen beszerzett információk és adatok alapján feltételezhető volt, hogy a három személy valamilyen ismeretlen eredetű folyadékot fogyasztott, mely a tragédiához vezetett. A folyadék az 57 éves férfi birtokában volt, mellyel megkínálta ismerőseit is.

A helyszíni szemle során lefoglalásra került az ismeretlen összetételű folyadék, melynek vizsgálatára szakértő került kirendelésre. A nyomozóknak legfontosabb feladata, hogy megállapítsák hogyan, milyen körülmények között került a folyadék az 57 éves férfi birtokába illetve, hogy abból bárki más fogyasztott e. Ennek érdekében feltérképezték az elhaltak ismerősi körét, hogy leellenőrizzék más ivott e a veszélyes anyagból.

Tekintettel arra, mivel a folyadék eredete még tisztázatlan, a rendőrség kéri a lakosságot, hogy tartózkodjanak az ismeretlen folyadékok fogyasztásától. A rendőrség által lefoglalt sötétzöld színű, égetett cukorra emlékeztető folyadék, egy 5 literes, átlátszó, címkézetlen, jelöletlen műanyag flakonban van.