Az elmúlt napok rendőrségi híreiből

A Jászberényi Nagyboldogasszony Római Katolikus Főplébánia gondnoka tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, miután hétfőn reggel észlelte, hogy a plébánia kerítéséről a rézből készült vízelvezető párkány egy részét eltulajdonították, valamint a kőkerítést megrongálták. Az elkövető 25.000 Ft. lopási, és 120.000 Ft. rongálási kárt okozott a sértett részére.

Egy alattyáni lakos házában több napig tartózkodott engedéllyel egyik ismerőse. A tulajdonos az utolsó napon észlelte, hogy az otthon tartott megtakarított pénzéből hiányzik 50.000 Ft. A férfi bejelentést tett a rendőrségen, az ügyben lopás vétség elkövetése miatt büntetőeljárás indult.

Szerdán a déli órákban Jászfényszaru belterületén a rendőrök közúti ellenőrzés keretében ellenőrzés alá vontak egy 57 éves horti lakost, aki egy Ford Transit típusú tehergépkocsival közlekedett. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a gépjármű szélvédőjén nincs regisztrációs matrica azonban a jármű új típusú rendszámtáblával van ellátva. A forgalmi engedély alapján ellenőrizték a jármű alváz- és motorszámát is, melyek eltérőek voltak. Bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a tehergépkocsi vezetőjét az intézkedő rendőrök elfogták, majd előállították a helyi rendőrőrsre. A jármű hatósági jelzéseit, valamint forgalmi engedélyét lefoglalták, a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit egyedi azonosító jel meghamisításának bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben. A bűncselekmény elkövetését elismerte, esetében hatóságunk bíróság elé állítást tervez.

A rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban két anyagi káros, egy könnyű és két súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt. A balesetek során két fő 8 napon belüli, egy fő pedig 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Jászberényi Rendőrkapitányság a Jászberény Város Önkormányzatának Jogi, Ügy- és Közrendi Bizottságával közösen a Jászberényben tanuló középiskolások részére drogprevenciós előadást szervezett. Az előadások Jászberényben, a Bercsényi úton lévő Ifjúsági Házban kerültek megtartásra az I. évfolyamos (9. osztályos) tanulók részére.

Az előadások célja olyan ismeretanyag átadása volt, mely a fiatalokat segíti abban, hogy a drogok veszélyeivel kapcsolatos ismereteik bővüljenek, tisztában legyenek azzal, hogy milyen egészségügyi következményei lehetnek a legális és az illegális drogok fogyasztásának. A látványos keretek között tartott előadás érintette a kábítószereket, az úgynevezett diszkós baleseteket és az éjszakai élet egyéb veszélyeit is.