Aknavető gránát a berényi piacon, harangtolvajok a ladányi temetőben - rendőrségi híreink

Az elmúlt hét rendőrségi híreiről Fazekas-Füzesi Nóra rendőr főhadnagy, a Jászberényi Rendőrkapitányság sajtóreferense számolt be lapunknak.

Az elmúlt héten szombaton egy pusztamonostori lakos tett bejelentést hatóságunknál, mivel ismeretlen tettes a Jászfelsőszentgyörgyön található kerítéssel körbekerített tanyáján lévő birkaóljából 3 db anyajuhot tulajdonított el. A bűncselekménnyel közel 100.000 Ft. kára keletkezett a sértettnek.

Jászberényben a Piactér mellett végzett földmunka során az elmúlt napokban két esetben is erősen korrodált állapotú aknavető gránát került a felszínre. A bejelentést követően a kiérkező kollégák biztosították a helyszínt mindaddig, amíg a tűzszerészek a robbanó szerkezetet el nem szállították.

Eljárás indult ismeretlen tettes ellen, aki kedden éjszaka a jászladányi Városi Temetőből megkísérelte eltulajdonítani a harangállványon elhelyezett rézharangot. Az elkövetők által keltett zajra a közelben lévő járőrök felfigyeltek, és a helyszínre siettek. A rendőröket észlelve az elkövetők a harangot a helyszín közelében hátrahagyva elmenekültek. A bűncselekménnyel okozott kár: 1.500.000 Ft, mely megtérült. A rongálási kár: 30.000 Ft.

Rendőrök tettenérése alapján indult büntetőeljárás egy jászapáti lakos és társai ellen, akik szerdán éjszaka egy Jászapátin lévő kertes házból különféle lakásfelszerelési tárgyakat tulajdonítottak el. Az ügyben négy férfit állítottak elő a helyi rendőrőrsre, melyek közül három fő őrizetbe vételére került sor. Kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A Jászberényi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban egy halálos kimenetelű, egy súlyos és egy könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Csütörtökön a délelőtti órákban egy állampolgári bejelentés érkezett a Jászberényi Rendőrkapitányságra, mely szerint Jászberényben a Munkaügyi Központ környékén gyanús személyekre figyeltek fel a környékben lakók. Az ismeretlen nők feltűnően nézegettek be házakhoz, közben folyamatosan telefonáltak. A kollégák az adott helyszínre siettek, ahol ezt követően fokozott járőrszolgálatot láttak el. A hatóságunk felé jelzéssel élő, figyelmes lakosoknak köszönhetően remélhetőleg ezzel sikerült is a bűncselekményeket megelőzni, hiszen bejelentés bűncselekmény elkövetéséről arról a környékről nem érkezett. Kérek mindenkit, ha ilyen, vagy ehhez hasonló dolgot észlel értesítse a Rendőrséget!