Elhunyt Bukhár László

77 éves korában, hosszabb betegeskedés után meghalt Bukhár László, aki 35 éven át meghatározó egyénisége volt a jászberényi labdarúgásnak.

1957-ben jött Jászberénybe a Miskolci Dózsa csapatából leszerelő katonaként. A Vasas akkor NB II-es kiváló csapatában azonnal helyet szorított magának, és onnan többé ki sem került.
Nagyszerű fizikummal rendelkezett, magas volt, látott a pályán, kiválóan fejelt a kapusén kívül szinte minden poszton bevethető volt és sosem okozott csalódást. Mindezek mellett nagyszerű csapatjátékos volt és példás, fegyelmezett sportember.

Hat év után az akkor feljövőben lévő Lehel csapatához igazolt és NB II-es bajnok-csapatba került 1964-ben. A következő évben NBI B-ben játszott, edzői képesítést szerzett, majd a Lehel edzője lett.

Keze alatt sok-sok berényi focista bontogatta szárnyait. Majd éppen a testvér csapat a jászberényi Vasas elleni NB II-es osztályozón vitte sikerre a Lehelt. Sok évig még pályaedzőként dolgozott a II. csapatok, az ifjúsági és serdülő csapatok mellett, végig csendesen, tudatosan és nagyon-nagyon emberien. Mindvégig Jászberényben maradt és Laci fiából is NB II-es labdarúgót nevelt.

Súlyos kór emésztette fel a szervezetét, a budapesti Korányi Kórházban hunyt el.

Temetéséről a médián keresztül értesítik majd a sporttársakat. Emlékét megőrizzük.